F1: Alt unntatt den belgiske fastlegen 23. juli 2023

En foreløpig kalender på 24 datoer dreier seg om eiendommen til Monza. Den belgiske GP, den trettende runden av mesterskapet, er planlagt til 23. juli. Men det betyr ikke at det fortsatt vil gjøre det. «Ingen offisiell kalender er publisert ennå og vil ikke være endelig før godkjent av FIAs verdensråd neste oktober.» Vanessa Mays, arrangør av Spa GB, bemerker: «Fortsett å forhandle om valg av dato.»

Gitt vanskelighetene med å forlenge leieavtalen for bare ett år, er det vanskelig å velge, men helgen som for tiden tilbys av Liberty Media, skjer ikke av tre grunner.

Først, og minst av alt, faller det en uke før 24 Hours of Francorchamps, kretsens andre største begivenhet, så ved Stephen Rattle egen innrømmelse vil det være en stor bekymring.

Andre fredag ​​den 21. er en belgisk nasjonaldag. Derfor er det vanskelig å monopolisere politiet, noe som er nødvendig for at GB skal fungere smidig.

Til slutt faller det sammen med datoen for Francofolies de Spa, en annen stor begivenhet som tiltrekker titusenvis av tilskuere ti kilometer fra banen. Når det gjelder hotellinfrastruktur og sikkerhetspersonale er det ikke mulig å planlegge å organisere begge arrangementene i samme helg.

Derfor prøver vi å finne et alternativ som ikke er tilgjengelig i slutten av september for noen (det er utenkelig å returnere til Europa mellom Japan og Qatar) eller en uke tidligere (søndag 16. juli). Gitt vanskelighetene med å krysse kanalen etter Brexit, ville den britiske fastlegen utgjøre en mye større risiko for å transportere utstyr.

Hva sitter vi igjen med da? I slutten av juni, en uke før Østerrike, eller enda bedre, ta Budapest 23. juli, fremrykke sommerferien en uke, og gjenoppta på Francorchamps 20. august, en uke før Zandvoort.

READ  VM-kvalifiseringskamp: Store seire for Nederland og Belgia ettersom Portugal unnslipper Luxembourg frykt Fotballnyheter

Bare én ting virker sikkert så langt: Den belgiske fastlegen i 2023 vil ikke finne sted 23. juli. Og arrangøren håper fortsatt å åpne billettkontoret sitt neste uke i midten av september…

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *