F1-test: Kan Mercedes se Red Bull-utfordringen i 2021?

F1-lag må bære store deler av bildesignene sine fra og med 2020

Etter et frakoblet testprogram før sesongen er det et forvirrende spørsmål om infeksjonen er halvert.

Er Formel 1 endelig klar for en direkte kamp mellom Mercedes og Red Bull, Louis Hamilton og Max Verstappen?

Ja, ja, jeg vet. Etter å ha doblet mesterskapet de siste sju årene, er det vanskelig å tro at Mercedes ikke vil være det vinnende laget i år, ettersom lagene må ta store deler av bildesignene sine fra og med 2020, og i år dominerte Hamilton og teamet fullstendig .

Men Mercedes har ikke en god test i Bahrain, og sjåfører har problemer med oppførselen til bilen sin. Red Bull, derimot, ga mange i F1 inntrykk av at de var på sitt beste på tre dager i Zagir.

Selvfølgelig er dette bare et øyeblikksbilde. Bare en idiot tar fri fra testen som et seriøst tegn på ekte konkurranseevne. Ingen tror at Mercedes i utgangspunktet ikke er noe mer enn en veldig rask bil. De har bevist gang på gang de siste sju årene at de er bemerkelsesverdig i stand til å komme seg etter motgang.

Problemene er imidlertid absolutt der.

Hva er galt med Mercedes?

Lewis Hamilton
Hamilton spunnet i lørdag morgenøkt

Testingen av Mercedes startet dårlig, med et girkasseproblem, og Valteri mistet alle robotene han kjørte på fredag. Da Hamilton hentet bilen på ettermiddagen, hadde han det vanskelig, og bilen var vag og ustabil. Den sju ganger store mesteren kjempet mest åpent med bilen og hadde flere ‘øyeblikk’ da han mistet kontrollen.

I løpet av helgen gjorde han det virkelig. To ganger. Hamilton hadde en syklus i hver av de to dagene. Det er veldig sjelden at han gjør slike feil, det er til og med sjelden at dette skjer i testen, det er sjelden han gjør det på dager på rad når ingenting er i fare.

På egen hånd ville det være nok til å vise at noe er galt. Og teamet hadde ingen problemer med å dekke det.

Bodas sa: ”Jeg vil si at en av de store problemene med bilen er bakenden, som er veldig kompleks og utilgivelig, og topper med nye dekk, den er veldig følsom og ikke så lett å skyve.

“Jeg prøver å roe ned bilen litt, på den måten kan den nå litt mer fart.

“Det føles som om vi tok noen skritt fremover. Vi gikk i riktig retning og det føltes bra. Men fortsatt ikke 100% fornøyd med bilen.”

Hamiltons vurdering Starker: “Jeg vil ikke kalle dette en kamp, ​​ikke fort. Mye arbeid må gjøres, det blir vanskelig.”

Når ting står, vet ikke Mercedes hva som forårsaker denne ustabiliteten bak. De vil prøve å forstå de 12 dagene mellom slutten av testen og prosedyren startet i Bahrain 26. mars, og deretter finne løsninger på den.

Hvorfor kjempet Mercedes?

Hvis det er en motintuisjon om at en bil som dominerer i 2020, vil måtte vise seg vanskeligere når en rekke mekaniske og strukturelle deler er identiske i begynnelsen av 2021, er det å undervurdere effekten av noen av de reguleringsendringene som ble innført. Denne sesongen.

I fjor ga dekkleverandøren Pirelli uttrykk for bekymring for at bilhastigheten forårsaket mer ulempe for dekkene – faktisk forårsaket det flere slag i løpet av sesongen.

Det italienske selskapet F1 og teamene ble spurt om de kunne finne en måte å kontrollere de vanlige ytelsesforbedringene som er sett om vinteren, og Pirelli har utviklet mer robuste dekk med sterkere struktur.

Disse regelendringene kutter en del av bakken foran dekkene bak og styrer størrelsen på diffusoren bak på bilen, som begge er viktige for å skape aerodynamisk downforce.

Lagene kan fritt gjøre aerodynamiske endringer i år, og de er involvert i å gjenopprette tapet som er tapt ved endringer i disse reglene. Mange tror de ville ha gjort det for lenge siden, om ikke utover fjorårets nedbemanning. Men disse betydelige endringene har uunngåelig hatt en innvirkning på bilens ytelse og oppførsel.

Selv om aerodynamikk er den største ytelsesdeterminanten i F1-bilen, kan ikke problemene med Mercedes sies å være aerodynamiske. De vet det ikke ennå. Alt de vet er at baksiden av bilen er ustabil, og de må gjøre det og fikse det.

Hamilton sa: “Jeg kaster ikke bort tid på å bekymre deg, det forhindrer deg i å finne en løsning. Det er bedre å ikke gå greit nå, og så går det greit når vi kommer til løpet.

”Ingen er overrasket over å se det, vi er et lag som har vunnet mange mesterskap, vi vet hvordan vi kan trekke sammen, holde hodet nede og fokusere på jobb.

“Det er interessant å se tempoet til noen andre lag. Red Bulls er spesielt sterke, og det er flott å se McLaren sterk og som Renault (Alpine).”

På spørsmål om han trodde at årets Mercedes-mesterskap ville være utfordrende, sa Botas: “Jeg tror at bilen og teamet har energi til å gjøre det. Jeg tror ikke det er en pakke ennå når det gjelder ytelse, men jeg er ikke i tvil om at vi vil jobbe hardt for å finne ut av det på en eller annen måte. “

Hvor god var Red Bull?

Rød okse
Red Bulls Max Verstappen var rask i testen

Da Mercedes var anspent og ustabil, var Red Bull det motsatte. Det er enighet om at de mest imponerende enkeltbilene i Bahrain de siste tre dagene dukket opp.

Verstappen avsluttet testen raskere enn noe annet, med den nye lagkameraten Sergio Perez raskt i den første økten søndag før nederlenderen tok bilen.

Ingen store pålitelighets bekymringer, og bilen var stabil og rask på sporet.

Verstappen sa at testen gikk bra: “Det viktigste er å skaffe mange bærbare datamaskiner, forstå bilen og prøve ting i bilen. De reagerte alle som vi forventet, så det var veldig positivt.”

Men etter syv år med skuffelse i hendene på Mercedes, har ikke Red Bull begynt å ta noe.

“Topplasseringen i Mercedes-testen de siste årene har ikke vært veldig høy,” sa Verstappen. «Det handler ikke om ren ytelse.

“Jeg hadde positive følelser i bilen, men vi vil finne ut av det i det første løpet vi er i. Det har gått noen dager nå, men vi prøver alltid å forbedre og bli bedre.

“Jeg tror ikke vi er favorittene hvis Mercedes vinner flere mesterskap på rad. Jeg tror det er det samme som før testen.”

Kanskje det, men forskjellen fra begynnelsen av i fjor er forbløffende.

Senere reiste Mercedes gjennom testen, mens Red Bull-sjåfører hadde problemer med å peke bilen fremover.

I år har karakterene blitt snudd på hodet. Blir det slik?

Hva med resten?

Det er veldig vanskelig å få en nøyaktig avlesning av den sammenlignende konkurransekraften til lag i test før sesongen. Antall variabler i spillet – drivstoffbelastning, sporforhold, motorsystemer osv. – gjør det umulig å få en slik sammenligning.

Lag har komplekse dataprogrammer der de mater fjell med nåværende og historiske data, og algoritmene deres er vanligvis de mest nøyaktige av de omtrentlige sekvensene, hver bil innenfor en feilmargin på ca. 0,3-0,5 sekunder.

I år, ikke så mye, fordi det var flere variabler enn vanlig i Bahrain.

Zagirils dekkslitasje er høyere enn i Barcelona før sesongen, så rundetider slipper fanget veldig raskt på fanget, noe som reduserer mengden data som er nyttige for analyse.

Lokalt starter klokken 10:00 og løper i varmen på dagen når rundetiden er treg, og slutter klokken 19:00 i den optimale mørketilstanden under lysene. Derfor er stienes forhold veldig forskjellige enn normalt – den kan spre seg i 1,5 sekunder, avhengig av tid på dagen, vindretningen og så videre.

Motormodus har større innflytelse på rundetiden i Bahrain enn i Barcelona.

Som et resultat er det ingen regelmessig relativ tillit i år til at ingeniører vil forlate testen på konkurransedyktig bestilling.

Det ville absolutt passe å sammenligne Mercedes og Red Bull, men det var umiddelbart mer passende bak dem, der fjorårets krig var stram og hektisk.

Som et resultat kan ingen fortelle hvordan McLaren, Aston Martin, Alpine, Ferrari og Alpha Toure stabler seg mot hverandre. Det er bare innlegg og generaler.

Utvilsomt hadde McLaren en sterk test, i det nye forholdet til motorleverandøren Mercedes og den nye sjåføren Daniel Ricciardo lå de i sengen hele tiden og kjørte pålitelig og gjennomsiktig og raskt.

Det ser ut til at Fernando Alonso har kommet tilbake til F1 to år senere, som om han aldri har dratt, og hans alpine lag ser ut til å være i anstendig stand.

Alpha Duri snudde noen hoder med sin konsistens og fart, og deres nye japanske sjåfør Yuki Sunoda var veldig trygg.

Ferrari så ut til å slite til den kom tilbake til fanget til Charles Leklerk som dukket opp i midtdekkforbindelsen den varmeste delen av søndag ettermiddag. De var vanskelige å lese.

Det samme gjelder tidligere racerpunkt Aston Martin, som hadde pålitelighetsproblemer og gjorde en veldig lav representasjon, og fikk den nylig signerte Sebastian Vettel til å si at hans nye team er omtrent 100 ganger mindre enn kjørelengden som kreves for sengen. Bil.

Om noe ser det enda strammere ut enn 2020 mellom disse lagene.

McLaren-lagsjef Andreas Seattle sa: “La oss se om dette kommer til å bli en tett kamp mellom oss, Aston Martin, Alpine og Ferrari. Alpha Toure er også veldig sterk.

En følelse derimot.

READ  Nye poengsummer fra Masters 2021 Leaderboard og Augusta

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *