Facebook-appen fornyer TikTok-sausen

San Francisco (awp/afp) – Facebook, som møter mer konkurranse enn noen gang fra den populære plattformen TikTok, har bestemt seg for å sette søkelyset på digitale skapere og underholdning på mobilappen sin, og bevege seg enda lenger bort fra tradisjonelt innhold.

Det sosiale nettverket kunngjorde torsdag at hoved- eller «Hjem»-fanen nå vil blande meldinger fra brukerens kontakter med innhold fra ulike skapere, avhengig av deres interesser.

En ny fane kalt «Innleggsfeed» vil bli reservert for innlegg fra venner, familie og grupper.

«Hjemmefeeden blir en +oppdagelsesmotor+ som lar deg finne nytt innhold og abonnere på nye skapere takket være anbefalinger», forklarte plattformen i en pressemelding.

Brukere finner der spesielt vennenes «historier» (flyktige bilder og videoer i Snapchat-modellen) og «ruller», et videoformat kopiert fra TikTok.

Hjemmesiden er personlig tilpasset ved hjelp av algoritmer som tar hensyn til «tusenvis av signaler», for å «tilby deg det vi synes er mest interessant for deg», understreker Facebook.

TikTok, et selskap fra den kinesiske gruppen ByteDance, har bygget sin fenomenale suksess på formatet (korte videoer, med spesialeffekter og fengende melodier, som enkelt fanger oppmerksomheten), men også på algoritmene, som raskt identifiserer brukerens smak å tilby. han innhold fra ukjente skapere.

Meta, morselskapet til Facebook og Instagram og verdens nummer to innen digital annonsering, må verdsette «hjulene» sine for ikke å gi opp for mye terreng.

«Vår overgang til korte skjemaer genererer ennå ikke betydelige inntekter for øyeblikket, men vi er optimistiske,» sa Mark Zuckerberg, leder av gruppen, under en telefonkonferanse i slutten av april.

Han presiserte på profilen sin torsdag at den separate postfeeden vil tillate brukere å ikke gå glipp av vennenes og gruppenes annonser, som vil bli vist kronologisk og uten «anbefalinger».

READ  Mathieu tester: Løperklokken blir smartere, hvor mye er den verdt?

I januar 2021, etter et turbulent presidentvalg i USA, hadde milliardæren indikert at han ønsket å distansere seg mest mulig fra politiske spørsmål for å fokusere på «positive» interaksjoner, mindre kontroversielle og mer lukrative.

Tirsdag bekreftet Meta at de omdirigerte noen ressurser fra «Facebook News» (fanen dedikert til pressen) og nyhetsbrevet «Boletín» til andre produkter, etter en Wall Street Journal-artikkel om emnet.

«Vi gjør alltid mer for at (skapere) kan finne publikummet sitt på Facebook og utvikle aktive samfunn der,» sa en talsmann til AFP.

afp/rp

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *