Familie av indonesiske ofre for flyulykke saksøker Boeing for «farlig» fly | Indonesia

Indonesisk familie, dets pårørende døde om bord Srivijaya-flytur Flyet, som styrtet i Javahavet, har tatt rettslige skritt mot Boeing og anklaget flyet for å være «mangelfullt og urimelig farlig».

Srivijaya-fly SJ-182 styrtet bare få minutter før start fra Jakartas hovedflyplass tidligere denne måneden, med 62 personer.

Wisner Advokatfirma, som representerer familiene til de tre ofrene, sa at det hadde inngitt søksmål Boeing Selskapet har hovedkontor i Cook County Roundabout, Illinois, forrige uke.

Boeing 737-500 ble saksøkt for mangler på en eller flere måter, inkludert feil i det autotrofiske systemet, automatisk kontroll av motoreffekt eller flykontrollsystemet. Rettsdokumenter hevder at «motorblod-luft femte-nivå tilbakeslagsventil … den ble sittende fast i åpen stilling under flyturen, noe som resulterte i en ukontrollert kompressorbutikk».

Det forventes at indonesiske myndigheter vil lage en første rapport om ulykken i begynnelsen av februar.

Etterforskere var i stand til å lese tilbake Flydataopptaker av flyet, Men ser fremdeles etter en stemmeopptaker i cockpit som gjør at de kan lytte til samtaler mellom piloter.

Nargoyo Utomo fra Indonesias transportsikkerhetsutvalg rapporterte tidligere denne måneden etter et flyulykke at Boeing 737-500 hadde et autotrofisk system. Myndighetene undersøker om dette bidro til katastrofen. Ifølge Utomo har piloter lov til å fly med systemet i en autotrot som ikke fungerer fordi piloter kan kontrollere det manuelt.

Ikke den samme cockpitprogramvaren som bidro til flyet To dødsulykker På Boeing 737 MAX i Indonesia og Etiopia. Totalt 346 mennesker ble drept i ulykken, som skjedde med bare seks måneders mellomrom.

Det var Boeing B 2,5 milliarder bøter av US Justice Department Den står overfor separate søksmål anlagt av familiene til de drepte etter at svindel og sammensvergelse ble tiltalt i forbindelse med de to ulykkene. En uttalelse fra selskapet tap 11,9 mrd nettotap (£ 8,7 milliarder) 2020, den største i historien.

READ  Jordskjelv i Tyrkia og Syria: Turkish Doctors Federation tviler på offisielt dødstall, vil undersøke videre

Wisner sa at bare en familie har anlagt søksmål mot Boeing siden Srivijaya-flyulykken, men advokatfirmaet har vært i kontakt med andre mennesker hvis pårørende døde.

Boeing sa i en uttalelse: «Våre tanker er til Srivijayas SJ-182-mannskap, passasjerer og deres familier. Boeing-teknikere hjelper med etterforskningen, og vi fortsetter å gi all nødvendig støtte i løpet av denne vanskelige tiden. ”

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *