Fant Pep Cardiola og Man City nøkkelen til «smittsom fotball»?

Ved å lage kamper mot Liverpool ser Pep Cardiola vanligvis flere timers skudd og prøver guddommelige måter å levere en stor seier på, men han har ikke vært så rasende denne uken. Rushet er med Jurgen Globe i stedet.

Av dypere grunner enn det Liverpool Trenger å vinne søndag for å forhindre City of Manchester Ute av syne. Dette skyldes også at Cardiola har endret måten laget hans spiller på. Dette gir et nytt problem for å finne Globe fordi han prøver å løse andre.

Trenden med dette elementet de siste sesongene er fremfor alt at tyskerne har satt opp en tilnærming med byens nummer. Liverpools spillestil syntes å være mer tilbøyelig til å utnytte svakhetene. Så det har alltid vært en reversering av Cardiola, som i oktober 2018 førte til en mer konservativ tilnærming tilbake til 0-0 på Anfield, som også kan være en forløper for dagens stil.

Katalansk har forandret seg, veldig spent.

Dette nye City-laget er veldig fast og har funnet en balanse mellom å lukke opposisjonen og åpne dem. Nylige tall sier at nok er nok: innrømmet ett mål i løpet av ni påfølgende ligaseire, 21. De har sluppet inn bare to totalt siden forrige nederlag, med Tottenham Hotspur som tapte 2-0 som høydepunktet i november. Dette er ikke en spinnstart for City som noen i spillet forventer. I stedet er det de ustabile innledende trinnene i en ny bane.

Til tross for støtte fra ekstrem rikdom, kan du fortsatt kalle det Cardiola 3.0, som Sage Barcelona.

Ruben Diaz (til høyre) er en inspirert signatur på sentralforsvaret med en gjenoppblomstrende John Stones

(POOL / AFP via Getty Images)

Dette er sannsynligvis ikke læringsidealet til fotball, men det er nødvendig pragmatisme og passende for dagens situasjon. Noen i sporten snakker til og med om at Cardiola oppdaget «smittsom fotball» mye raskere enn andre. Han skjønte at realiteten de siste årene ikke lenger var relevant. City-sjefen snakket om dette i forrige uke, og tok for seg endringen som ble implementert etter et Manchester-derby i desember, og noterte de «mange grunnene» de trenger for å endre.

READ  Rafa Benitez krever at den nye Everton -streketrioen slippes løs etter at Riyadh Mahrez hevdet

Årsakene er den overfylte tidsplanen for fotball, mindre tid til trening, mindre tid til coaching, mindre tid til å slappe av og mer tretthet. Hans svar på disse grunnene gjelder direkte for hvordan Liverpool spiller generelt og i denne motbydelige sesongen, samt for mange kjedelige store seks-kamper.

Det handler ikke bare om innvirkningen av Ruben Diaz, han er like god som han var. Viktigst av alt, City-sjefen stolte på det tyske presset som skapte kjernen i Cardiola 2.0, og ble direkte påvirket av sin tid i Bayern München og Globen.

Begrunnelsen for dette er åpenbar. I en sesong som denne vil hele spekteret av høyt trykk bli ødelagt. Dette handler om skadeforebygging først, når potensialet for utmattelse er veldig høyt. Vanligvis har ikke spillerne energi til å gjøre det uten å mislykkes, og dette kan også påvirke defensiv utvinning. Som vi så i Leicester Citys 5-2-nederlag, vil det være store hull i troppen, og vi ser fremdeles frem til Liverpool.

For å utdype styrken er byen nå enda mer. Spillere forlater ikke de angitte sonene. På samme måte anbefales det å komme inn, i stedet for å gå i full høyde og bredt på ryggen. Dette gir byen en veldig solid base som deres vanlige besittelsesspill er bygget fra. Kort sagt, Cardiola har vist en trend de siste årene, ikke å prøve å være innovativ eller kreativ med sin tilnærming. Han har gått tilbake til de grunnleggende prinsippene og posisjonen for å tilpasse seg de grunnleggende forholdene i fotball.

READ  Kontois fortsetter eventyret i Conference League med straffe mot Qarabag

«Det var der Cardiola snudde det,» forklarer den tidligere defensive midtbanespilleren Gareth Barry. «Tidligere år visste du at de kom til å dominere ballen, men de ville forårsake problemer hvis et lag var flink til å kontre. Det Spurs-spillet fremhevet det. Nå har han endret måten han nærmer seg hele ryggen på. når han dominerer ballen. De er begge sentrert inne. De kommer og forsvarer seg mot nesten alle motangrep. De har ikke bombet som tidligere år. Generelt sett ser du ikke lag som angriper Man City regelmessig. Dette er en kreditt til Cardiola. Lag får ikke sjansen til å score fra et åpent spill mot seg selv. »

Dette er nesten en feil. I løpet av de siste tre sesongene har Apta beregnet at City har sluppet inn et gjennomsnitt på 0,8 store sjanser per kamp. Kampanjen 2019/20 kom inn på rekordhøye 0,97. Denne sesongen er det 0,48 – et stort fall.

Helt ærlig, Liverpool-angripere er langt mindre sannsynlige å skynde seg. Dette kommer i en tid da skader i stor grad kan påvirke deres eget spill, presse Globes angrep tilbake og forhindre presset for å skape kaos – noe som resulterer i for dårlig form. Det har potensial til å bli nok et stort-seks-spill, men det vil være mer egnet for City.

Problemet med å løse kloden er at når de trenger seier, er det en betydelig. Det føles som en komponent mellom disse to lagene, som kjører på veldig forskjellige linjer enn tidligere spill, med en annen atmosfære rundt seg. Tyskeren burde absolutt skape en positiv atmosfære rundt sitt eget lag. Det er hans måte. Fokuset vil være på styrkene i byen, men ikke på deres kvaliteter. Det vil handle om hva Liverpool kan gjøre. Siden Barcelona-spillet i 2019 viste seg å være fantastisk, kan en Globe Liverpool løfte det under alle omstendigheter.

READ  Gullball: De Bruyne og Lukaku i 30 finalister

Noen rundt Anfield vil også påpeke hvordan enheter i bystrømmen blir tilgitt. Bare en tøff kamp var mot Chelsea, men på den tiden fikk de et slikt tilbakeslag mot et lag at de allerede vurderte å sparke Frank Lampard. Balansen mellom solid forsvar og operativt angrep var god i disse kampene. Det vil være gode muligheter til høyere premier, vil det være det samme mot en side som reiser flere spørsmål? Må se det.

En ting å si her er at en annen effekt av denne magien var at den gjenopprettte Cardiolas glans til laget. Alle så ham selvfølgelig som et geni, men intensiteten hans begynte å dekke noen få spillere. Dette er ikke et uoverstigelig problem, men det blir veldig klart når du ikke vinner. Nå vinner City igjen – ubarmhjertig – noe som er et direkte resultat av Cardiolas spesifikke endringer.

At fotballintelligens har tiltrukket laget på nytt, og det er en tilfredsstillende atmosfære. Kardiolave ​​er veldig avslappet. Angripere bryr seg ikke om muligheter. Det er en forpliktelse. Legg merke til hvordan fraværet av Kevin de Bruyne ikke er farlig, eller til og med så kommentert. I stedet har Bernardo Silva og Ilke Gundogan kommet videre.

Siden treffer igjen det klassiske City-målet med medisinsk disiplin – gjennom arbeid, deretter en pipe-to-cut. I et system som ikke åpner flombokser, har teamet god flyt.

Liverpool må forstå hvordan de kan endre det.

Cardiola kan glede seg over det han vanligvis gjør, og å finne en måte å slå dem på ser ut som katalansk oppfunnet smittsom fotball.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *