Far North: British Royal Marines åpner base i Norge

I anledning en strategi publisert i september 2018 kunngjorde Storbritannia at de ønsket å sette det fjerne nord «i sentrum» av sitt forsvar, noe som innebar økende militærøvelser i kaldt vær og økte ressurser. Dedikert til anti-ubåtkrigføring. For dette foretrakk han å stole på Joint Expeditionary Force [Joint Expeditionary Force – JEF]Den ble opprettet med støtte fra Danmark, Nederland, Norge, Sverige, Finland og de tre baltiske landene.

Senere ble strategien oppdatert i mars 2022. Det fjerne nord var «viktig for vår kommunikasjon, vår handel, våre reiser og våre friheter», resonnerte den britiske forsvarsministeren Ben Wallace senere fra Norges Partufos-base, mens øvelsen ble avkjølt. Svar 22 er over. Og fordi regionen er en prioritet for Russland … og den er også av interesse for Kina på grunn av virkningene av klimaendringer.

Derfor, i tillegg til interoperabilitetsutvikling med JEF og dets partnere, legges det til rette for implementering av felles utstyr. [comme le chasseur-bombardier F-35 et l’avion de patrouille maritime P-8A Poseidon]London vurderte å opprette en «permanent intervensjonsstyrke» basert på «Groupe Littoral d’Intervention». [LRG – Littoral Response Group]Inkluderer to amfibiske angrepsskip og minst ett selskap av Royal Marines.

Nevner også hyppig utplassering av atomangrepsubåter [SNA]Dokumentet nevner å opprettholde «en periodisk tilstedeværelse av Royal Navy i nordområdene, sammen med våre allierte og partnere, for å demonstrere vår forpliktelse til frihet til tilgang og navigasjon i regionen».

Denne strategien fikk ny fart 8. mars med Royal Navy sin kunngjøring om at den britiske militærbasen Viking Camp, seksti kilometer fra Tromsø, var åpnet. [nord de la Norvège], nettopp i nærheten av bygda Øverbygd. Byggingen av denne forkjørsretten er begrunnet som et «stort operasjonsteater i det fjerne nord» som krever «nye fasiliteter for den moderne tid».

READ  Energi: Norge tar grep for å holde gassproduksjonen maksimal

I ti år vil militærbasen «tjene som et knutepunkt for Royal Marine Commandos», som «støtter seg på arktisk kamperfaring fra andre verdenskrig», forklarte Royal Navy i en pressemelding.

«Camp Viking», som ligger 300 km fra den russiske grensen i luftlinje, vil romme «alt personell fra Littoral Intervention Group», la han til, og la merke til at den ligger ideelt til i nærheten av basen. av Bardufoss, «Commando Helikopter Squadron Operations». Han understreket at dette ville tillate Storbritannia å «hindre trusler i regionen» og «handle raskt om nødvendig for å beskytte NATOs nordflanke og dens nære allierte, Norge».

Under den kalde krigen fikk Royal Marines i oppgave å forsterke NATOs nordflanker i Norge. Til dette trente 3 kommandoskvadroner jevnlig med forhåndsposisjonert utstyr.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *