Favoritter i italienske valg, «Putins dukker»? Ifølge Berlusconi ble den russiske lederen «dyttet» til å invadere Ukraina.

For Silvio Berlusconi, den tidligere lederen av den italienske regjeringen som besøkte Krim sammen med Vladimir Putin etter at den russiske provinsen ble annektert av Moskva i 2014, Kreml-mesteren «Dyttet«Å okkupere Ukraina med befolkningen og følget.

«Putin befant seg i en svært vanskelig og dramatisk situasjonRai, sjefen for Forza Italia (til høyre), som stiller til søndagens lovgivende valg sammen med to høyreekstreme partier, Giorgia Meloni og Folkeforbundet, forklarte det politiske programmet på offentlig TV torsdag kveld. Matteo Salvini.

Meningsmålinger tyder på at disse tre organisasjonene bør vinne valget.

«Et oppdrag fra de to pro-russiske republikkene Donbass dro til Moskva, snakket med alle, radio, aviser, TV, (Putins) partimedlemmer, partiministre, og dro deretter for å se ham i en delegasjon for å fortelle ham: «Zelensky har intensivert angrepene fra ukrainske styrker mot våre styrker ved våre grenser. Vi er nå 16.000 døde. Vær så snill å stå opp for oss, for vi vet ikke hva som hadde skjedd uten deg.Han skapte.

Dyttet inn i «spesiell handling».

Ifølge ham, Putin da «Presset av det russiske folket, av deres parti, av deres ministre, for å starte denne spesielle operasjonen, det var den første oppfordringen, og følgelig, innen en uke etter at russiske tropper kom inn i Kiev, erstattet en regjering Zelensky-regjeringen. Grei folk og dra igjen om en uke«.

Kommentarene hans utløste et ramaskrik, og Silvio Berlusconi sa torsdag at de «Utvidet og forenklet«, provoserer en krig»Utilbørlig«Og bekrefter sin støtte til NATO, EU og USA.

Enrico Letta, leder for Det demokratiske partiet (PD), endte på andreplass i lovvalget bak Giorgia Meloni, «ærekrenkende og alvorlige utsagn«.

READ  Branner fortsetter å brenne i Sørvest-Europa, og et rødt varsel er sendt ut i Storbritannia

Putins leker

På Twitter anklaget Pieyre-Alexandre Anglade, leder av Europakomitéen til nasjonalforsamlingen i Frankrike, Berlusconi, Meloni og Salvini.Putins leker«.

«Konsekvensene av søndagens valg i Italia vil nå langt utover halvøyas grenser. Europas enhet mot Russland står også på spill«, vurderte han.

Den spanske sosialistiske MEP Iratxe Garcia Perez fordømte rollen hans som «Sjokkerende ord«.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *