FDI i Pakistan gikk ned med 27 prosent de første sju månedene; En rapport sier at investeringene fra Kina synker

Landdetaljer viste at nettotilstrømningen av direkte utenlandske investeringer fra Kina utgjorde 402,8 millioner amerikanske dollar, sammenlignet med 502,6 millioner dollar i samme periode forrige regnskapsår.

Ifølge en medierapport, tirsdag, så direkte utenlandske investeringer i Pakistan en nedgang på 27 prosent de første syv månedene av inneværende regnskapsår, hovedsakelig på grunn av lavere investeringer fra det nære allierte Kina. Dawn, med henvisning til State Bank of Pakistan (SBP), rapporterer at utenlandske direkteinvesteringer i Pakistan i løpet av de første sju årene gikk ned med 27 prosent sammenlignet med samme periode forrige regnskapsår.

SBP, sentralbanken, sa mandag at utenlandske direkteinvesteringer i juli-januar FY-21-perioden utgjorde $ 1,145 milliarder dollar mot en tilsig på 1,577 milliarder dollar i samme periode forrige regnskapsår. Tilstrømningen i januar nådde $ 192,7 millioner sammenlignet med $ 219 millioner i samme måned året før, og markerte en nedgang på 12 prosent.

Syvmånedersnedgangen skyldtes imidlertid hovedsakelig en reduksjon i netto utenlandske direkteinvesteringer fra Kina og en økning i nettotilstrømningen til Norge, ifølge rapporten. Landdetaljer viste at nettotilstrømningen av direkte utenlandske investeringer fra Kina utgjorde 402,8 millioner amerikanske dollar, sammenlignet med 502,6 millioner dollar i samme periode forrige regnskapsår.

Så langt er netto utenlandske direkteinvesteringer fra Kina den høyeste i tilstrømningen fra andre land. Tilstrømningen fra Kina nådde 707,2 millioner amerikanske dollar i løpet av de syv månedene, men utstrømningen på 304,4 millioner dollar i samme periode reduserte netto utenlandske direkteinvesteringer til 402,8 millioner dollar.

Andre land der netto utenlandske direkteinvesteringer ble mottatt på mer enn 100 millioner amerikanske dollar, var Nederland og Hong Kong, som investerte henholdsvis 122 millioner amerikanske dollar og 105 millioner amerikanske dollar i løpet av de første sju månedene av FY 21. Utenlandske investeringsstrømmer var direkte fra Storbritannia ($ 83,8 millioner), USA ($ 73,5 millioner) og Malta ($ 60,6 millioner) betydelige i løpet av de syv månedene.
En drastisk endring i tilsig fra Norge har imidlertid påvirket den totale tilstrømningen av direkte utenlandske investeringer i år.

READ  RSA stiller opp ledere etter oppkjøpet

SBP-data viser at tilstrømningen fra Norge i løpet av de sju månedene i forrige regnskapsår var $ 288,5 millioner, mens det i de sju månedene i inneværende regnskapsår ble observert en nettotilstrømning på $ 25,8 millioner i stedet for eventuell tilsig fra Skandinavia. land.

Energisektoren tiltok den høyeste investeringen på $ 475,8 millioner, sammenlignet med $ 373 millioner i samme periode forrige regnskapsår. En økning på 27,6 prosent.

Vet du hva som er cash reserve ratio (CRR), finansregning, finanspolitikk i India, utgiftsbudsjett, tariffer? FE Knowledge Desk forklarer hver av disse og mer i detalj i Financial Express Explained. Få også live BSE / NSE-aksjekurser, siste verdipapirfond, beste aksjefond, toppvinnere og beste tapere på Financial Express. Ikke glem å prøve vår gratis kalkulator for inntektsskatt.

Financial Express er nå tilgjengelig på Telegram. Klikk her for å bli med på kanalen vår Og hold deg oppdatert med de siste BASE-nyhetene og oppdateringene.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *