Fem snakkepunkter fra den europeiske VM-kvalifiseringen i 2022

Her, sjekk ut AFP Sport Fem talepunkter fra de tre innledende rundene Kvalifikasjon:

Ny underlegenhet overfor Tyskland

Fire ganger verdensmestere Tyskland var enda mer flau over 6-0-nederlaget mot Spania i november i fjor – et nesten utenkelig 2-1-nederlag fra Nord-Makedonia. Joachim Lows trener avslutter sine 15 år etter Euro 2020 senere i år, og reiser spørsmål om han kan vare enda lenger.

Til tross for at han ikke deltok i den innledende utgaven i 1930 og ble utestengt fra å konkurrere i 1950, klarte Tyskland aldri å kvalifisere seg til verdensmesterskapet.

Men de er nå tredje i gruppe J, tre poeng bak Armenia, like bak Nord-Makedonia på målforskjell.

Lag protesterer for menneskerettighetene

Flere lag, inkludert Tyskland, Nederland og Belgia, har protestert mot behandlingen av arbeidsinnvandrere som er involvert i å bygge arenaer til neste års finale i Qatar.

De danske spillerne hadde på seg trøyer med slagordet “Football Support Change”, og de norske spillerne hadde på seg T-skjorter med slagordet “Human Rights, On and Off the Pitch”. Men de fleste partene som var involvert i protestene nektet å boikotte verdensmesterskapet.

“Boikotten vil sannsynligvis ikke endre mye på situasjonen til arbeidere der,” sa den tyske midtbanespilleren Tony Cruise.

Qatari-tjenestemenn insisterer på at de har gjort mer enn noe annet land i regionen for å forbedre arbeidernes velferd.

Hvorfor ikke videoteknologi?

Portugals kaptein Cristiano Ronaldo ble ikke levert til tross for klart å passere det han trodde var en dramatisk sen vinner mot Serbia. Dommer Danny McClellan beklaget feilen og fremhevet mangelen på VAR- og Cole-teknologi i kvalifiseringen.

UEFA sa at det ikke ville bli brukt til å forsvare rettferdighet, da kolinteknologi ikke kunne implementeres på noen stadioner.

READ  Denne bærbare enheten lærer kode til små jenter, og mottar 5 215K sponsing

VAR ble ikke brukt på grunn av vanskeligheter med å innføre dette systemet på alle stadioner på grunn av Govt-19. “Vi scoret et mål som ikke ble gitt da ballen gikk inn,” sa Portugal-trener Fernando Santos til RTP. “I dette konkurransenivået er det ikke mulig.”

På andre kontroversielle øyeblikk på onsdag ga Emre Canal ikke Nord-Makedonia et straffespark for andre halvdel for potensielt å spille håndball.

Hjelper Folkeforbundet mindre land?

Et av salgsargumentene for å starte UEFA Nations League er at det vil gi mer konkurranse mot land av samme kvalitet som lavere standarder. Disse spillene er for noen av Europas tradisjonelle minnows, ikke bare for Nord-Makedonia.

Luxembourg vant sin sjette VM-kvalifiseringskamp i historien, 1-0 mot Irland i Dublin, før de tapte 3-1 mot europamestere Portugal.

De flerårige spissene Malta, som har vunnet to VM-kvalifiseringskamper fra mer enn 100 kamper, ga Russland et skrekk før de tapte 3-1 og ledet Slovakia med to mål før 2-2 uavgjort.

Georgia tapte bare mot vinnertiden i Spania, mens Kypros gjorde uavgjort mot Slovakia og slo ut Slovenia, som vant 2018-vinneren mot Kroatia for noen dager siden. Kasakhstan gjorde uavgjort 1-1 mot Ukraina.

Inspirert av Yilmas, tiltrekker Tyrkia

Tyrkia opererer opprinnelig som en rivaliserende gruppe G etter vellykkede seire over Nederland og Norge.

Senior Lil-spissen Brooke Yilmas har scoret fire mål på tre kamper, inkludert et hat-trick mot Nederland, foran klubbens topp-off-tabell League 1-oppgjør mot Paris Saint-Germain i helgen.

Tyrkia, som ikke har kvalifisert seg for verdenscupen siden de ble nummer tre i 2002, har uavgjort 3-3 mot Latvia, men nederlenderne, Earling Broad, Holland, Norge og Montenegro er uklare.

READ  Gigantisk pilot-kompletteringssystem ved det nye Philadelphia-anlegget

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *