Fem tilfeller av muterte virus oppdaget i Norge – VG

Ny mutasjon: Den nye virusvarianten i Storbritannia sies å øke infeksjonen, og den har allerede blitt oppdaget i mange deler av verden. Foto: Line M ல்ல ller

Tre nye tilfeller av britisk, mutert virusvariant har blitt oppdaget i Norge det siste døgnet.

Publisert:

Dette er mer enn to tilfeller funnet i Norge på søndag. En i Oslo og en i Kinn.

De tre nye tilfellene som ble oppdaget på tirsdag, er relatert til en person i Wieken County, en i Ullenswang kommune på Vestlandet og en i Actor County, skriver FHI på sine nettsider.

De tre, som ble kunngjort tirsdag, ankom Norge fra Storbritannia like før jul. Folketinget sa at de to første ankom Norge fra Storbritannia i desember.

– De aktuelle personene vil nå bli isolert, og kommunen de befinner seg i vil bli fulgt. «Vi bistår og sørger for at de overholder gjeldende retningslinjer,» sa avdelingsdirektør Line Vault til FHI.

Ullenswang-ordfører Ror Aga Hawk sa til VG tirsdag at kommunen har god kontroll:

– Vi har god kontroll over overføringsveiene, den berørte personen er isolert, en nærkontakt er isolert.

For to uker siden førte oppdagelsen av en ny virusvariant i Storbritannia til det Hovedstaden London måtte stenges. 21. desember valgte også den norske regjeringen Suspendere alle oppføringer fra landet.

Mange land har innført innreisebegrensninger eller andre reisebegrensninger fra Storbritannia til en oversikt over situasjonen er tilgjengelig. Spania, Portugal, Tyskland, Frankrike, Danmark og Norge.

«R-tallet» kan økes

Laboratorietester bør indikere at den nye mutasjonen produserer koronavirus i Storbritannia 56 prosent er mer smittet.

FHI er bekymret for dette viruset på grunn av denne typen Kan øke reproduksjonshastigheten Med 0,4. Norge er nå 0,8, og hever tallet til 1,2. Dette er viktig fordi et tall over 1 påvirker hver person mer enn den andre. Dermed vil infeksjonen øke eksponentielt.

READ  Hegerberg (OL) er lovende etter avgangen med Norge

– Flere infeksjoner som et resultat av naturlig seleksjon vil etter hvert dominere infeksjonen. Det kan se ut som den engelske varianten er rask, og dermed er et slikt valg fordelaktig og dominerer i noen deler av Storbritannia, skrev FHI i en risikovurdering mandag.

De tillater dette fordi varianten var i et veldig spredt miljø som London og dominerte uten utmerket tilpasning.

Det er ikke kjent hvordan virus utvikler seg og endrer seg raskt. Det som er nytt i den nye britiske varianten er imidlertid at 17 endringer av overflateproteinet som binder viruset til menneskekroppen, må ha funnet sted samtidig, som Ifølge den amerikanske epidemiologen Eric Fiegel-Ding, Aldri sett før.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *