Ferrari avduker Daytona SP3

i 2018, Ferrari Hun lanserte Icona-serien, modeller produsert i en begrenset serie som nytolker selskapets kjente modeller. Dermed ble Monza SP1 og SP2 inspirert av barchetta-konkurransen på 1950-tallet. Og tre år senere, her er den tredje Icona, Daytona SP3.

Med det navnet hyller Ferrari hat-tricket den oppnådde på 24 Hours of Daytona i 1967. Og på Fords grunn besto pallen av 330 P3/4, 330 P4 og 412 P. Gjennom disse modellene fra 1960-tallet, uten faller inn i den nye retroen.

Likhetene er på nivå med hovedlinjene, for eksempel med den kveilede frontruten, frontskjermene med dobbelt emblem, speilene plassert foran dørene. Modernitet manifesteres i belysningen, med tynne LED-striper. De bak er festet til lysbilder.

Innvendig er instrumentpanelet med vilje minimalt, takket være 16-tommers digital instrumentering og et ratt rikt på kontroller. Piloten kan kontrollere 80 % av funksjonene uten å bevege hendene. Setene, visuelt forbundet, er festet til rammen. Føreren finner en god kjørestilling takket være de justerbare pedalene. Denne løsningen, som ga inntrykk av at du er i ett sete, gjorde det mulig å senke bilen til en høyde på kun 1,14 meter!

Daytona SP3s motor er avledet fra 6,5-liters V12 fra 812 Competazione, men her er den plassert midt bak. Den genererer 840 hestekrefter, som er rekord for en forbrenningsmotor i en Ferrari. V12-motoren er koblet til en syv-trinns dobbelclutch girkasse. Maksimalt dreiemoment er nær 700 Nm ved 7250 o/min. Maksimal hastighet er 340 km/t, og det tar 2,85 sekunder å gå fra 0 til 100 km/t.

Ferrari avduker Daytona SP3

Realiseringen av bilen er sterkt inspirert av Formel 1. Karosseriet og karosseriet er laget av komposittmaterialer. Elementer, som dører og terskler, er laget av karbonfiber. Det er til og med Kevlar for støtutsatte områder. Tørr veier modellen 1.485 kg som gir 1,77 kg/hk. Pirelli laget spesifikke dekk.

READ  Equinor og Exxon satset 8 milliarder dollar i et brasiliansk felt med reduserte utslipp

Det skal produseres 599 eksemplarer, prisen overstiger to millioner euro.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *