FIFA vil ikke iverksette tiltak mot Norge på grunn av sin menneskerettighetsrekord

Norge vil ikke bli straffet for å ha påskyndet protester mot menneskerettighetsbrudd i Qatar onsdag kveld, og bærer slagordet “Human Rights – Off-the-field” med T-skjorter som marsjerer for kampen mot Gibraltar.

“FIFA tror på ytringsfrihet og fotballens kraft som en styrke for godt,” sa det styrende organet for fotball. “Ingen disiplinærtiltak vil bli tatt av FIFA i denne forbindelse.”

Det har vært en debatt i Norge de siste ukene om hvorvidt Norges fotballforbund skulle boikotte verdensmesterskapet i 2022 i Qatar på grunn av dårlige arbeidsforhold og menneskerettighetsproblemer for arbeidsinnvandrere i landet.

Toppklubben Tromsey startet debatten med å si at Norge skulle boikotte kampen, og mange klubber fulgte etter.

I forkant av VM-kvalifiseringen mot Gibraltar antydet Norges kaptein Martin Edegard at spillerne ville komme med en slags uttalelse før kampen, med trener Stahl Soulbagen iført T-skjorte 80 minutter før kampen da han møtte media med “respekt – på og utenfor banen”.

Spillerne hadde den samme meldingen varmt før de skiftet til å si “Human Rights – Off and Off the Pitch.” Solbagan sa til TV2: ”Dette er en liten sak som vi snakker om å fokusere på noen av problemene som har vært et tema for diskusjon på feltet. Guttene var ivrige etter å gjøre dette, og jeg har et eksempel her. ”

Norge vant 3-0 takket være mål fra Alexander Charlotte, Christian Thorstweight og Jonas Svensson. – Vergen

READ  Trygt etter forlatt skip forlater Norge | The Voice of America

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *