Fiji Times »Miljøaktivister oppfordrer Norge til å stoppe planene for gruvedrift

OSLO (Reuters) – Seks miljøgrupper, inkludert World Wildlife Fund og Greenpeace, oppfordret Norge mandag til å stoppe planene om å åpne havområder for gruvedrift.

Med planer om å utstede de første lisensene allerede i 2023, startet regjeringen en prosess i januar for å åpne deler av den utvidede kontinentalsokkelen for å utforske og produsere mineraler fra havbunnen.

“Mineraler og metaller for grønn endring bør stamme fra redusert forbruk og bedre gjenbruk i landet, ikke fra havets dyp, noe som kan forårsake uopprettelig skade på naturen ved brutal gruvedrift,” sa miljøaktivister i en uttalelse.

FN-basert Jamaica De oppfordret også Norge til å uttale seg mot havdrift i internasjonale farvann ved International Maritime Commission (ISA), som diskuterer reglene for produksjon av marin mineral.

Norge trenger ikke ISA-godkjenning for sin egen dybhavs gruvedrift etter internasjonal lov, fordi potensielle ressurser ligger på den utvidede kontinentalsokkelen.

Kart over havbunnen med en del av Midt-Atlanterhavsryggen i Arktis Det nordiske landet har de siste årene finansiert mange seilaser, som strekker seg fra John Mayon til Svalbard-skjærgården.

Oljedirektoratet, som er ansvarlig for kartleggingen, sa at innskuddene inkluderte batteriteknologi, vindturbiner og viktige metaller og malm i mobiltelefoner.

I januar begynte Olje- og energidepartementet med offentlig høring om den foreslåtte konsekvensutredningsplanen for havdrift, det første trinnet i den første prosessen.

Miljøaktivister sa imidlertid at det ville være for tidlig å kjøre et slikt prosjekt.

“Vi vet mindre om det dype havet enn månens overflate,” sa Silge Ask Lundberg, president for Norges Venn-Norge, Norges eldste økosystem.

“Gruvedrift til sjøs kan ødelegge arter og habitater som spiller en viktig rolle både på havet og på planeten.”

READ  Dish velger Palo Alto-nettverk for å beskytte Open-Ron 5G-nettverk, Telecom News og ET Telecom

Steiner Lowe Elfmo, lektor som leder forskningsprogrammet om gruvedrift ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet, sa at studien ikke var en selvfølge.

“Jeg tror ikke det vil være for raskt å samle inn data for å lære,” sa han.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *