Fire bilder av den smilende tennismesteren Peng Shuai vil dukke opp på nettet

Fire bilder og flere spørsmål: I en tid med økende internasjonalt press på Kina for å få informasjon om skjebnen til den kinesiske spilleren, dukket den smilende Peng Shuai opp på sosiale medier.

Peng Shuai, 35, tidligere verdensnummer. 1 Duoen, som også er en stjerne i landet sitt, har ikke kommet ut offentlig siden han ble anklaget for å ha tvangssex med en 40 år gammel, mektig tidligere kommunistpartifunksjonær som avslørte hans utenomekteskapelige forhold.


Les mer: Tennisspilleren Peng Shuai dør: Presset øker på Kina


Fire øyeblikksbilder av tennismesteren ble lagt ut på @shen_shiweis Twitter-konto sent på fredag, med overskriften «Medier tilknyttet den kinesiske regjeringen«Gjennom sosiale nettverk.

Et bilde viser en spiller som ler med en katt i huset sitt. I bakgrunnen er kosedyr, et trofé, et kinesisk flagg og anerkjennelser synlige.

Et annet øyeblikksbilde viser Peng Shuai som tar en selfie med barneanimasjonsfilmen Kung Fu Panda. I bakgrunnen vises en ramme med et bilde av Winnie the Pooh.

Den aktuelle Twitter-kontoen hevder på engelsk at bildene ble publisert privat av en spiller på et sosialt nettverk.»Ha en fin helg«For kontaktene hans.

Et skjermbilde av Peng Shuai sin personlige WeChat-konto vises. WeChat er det mest populære sosiale nettverket i Kina.

«Frihet hjemme«

Spesifiser merknad «I dag«Vises på mandarin med bilder lagt ut av spillerens foreslåtte konto, i tittelen»Peng Shuai 2AFP kunne ikke verifisere at den aktuelle WeChat-kontoen er Peng Shuai Yinta og at bildene ble lagt ut privat av spilleren.

READ  Stigende energipriser: "Vi må ha mot til å fortelle folk at vi har et stort problem."

Forespørsler om en forklaring på Twitter-kontoen som tok disse bildene offentlig ble ikke umiddelbart besvart.

Twitter er et blokkert sosialt nettverk i Kina og kan bare nås av de med bypass-programvare som VPN.

Jeg bekreftet fra mine egne kilder at disse bildene faktisk er aktuelle scener av Peng Shuai

De siste årene har imidlertid mange kinesiske diplomater og offisielle medier til tider hardnakket opprettet kontoer for å forsvare Kinas synspunkt.

I likhet med Hu Jin, den innflytelsesrike sjefredaktøren for Global Times, har avisen en sterk nasjonalistisk tone.

«Jeg bekreftet fra mine egne kilder at disse bildene faktisk er aktuelle scener av Peng ShuaiMr Hu skrev på engelsk på Twitter lørdag.

«Hadde vært hjemme med full frihet de siste dagene og ønsket ikke å bli forstyrret«Han bekrefter ved å referere til Peng Shuai.»Kommer snart til offentlig visning«.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *