Fly misser landing i Brasil: 14 døde

Flyet skled av rullebanen etter å ha landet for langt, og drepte 12 passasjerer og to besetningsmedlemmer. Det var ingen overlevende, Mr. sa Almeida.

Ifølge de første elementene i etterforskningen var passasjerene alle menn fra Brasil som besøkte regionen for sportsfiske, sa delstatsregjeringen i en pressemelding.

«Siden ulykken skjedde har teamene våre vært på bakken for å gi den nødvendige støtten,» skrev guvernør Wilson Lima på X (tidligere Twitter). «Mine kondolanser og bønner går til familiene og vennene til ofrene,» la han til.

Bilder sendt av brasilianske medier viste det lille hvite flyet liggende på magen på en skitt rullebane, med fronten av flyet oppslukt av tykk vegetasjon.

Flyet tok av fra delstatshovedstaden Manas mot Barcelos, omtrent en 90-minutters reise. Ifølge tjenestemenn snudde to fly som nærmet seg Barcelos samtidig tilbake til Manas på grunn av dårlig vær.

Etterforskningen er overlevert til Luftforsvaret og politiet, sa tjenestemenn.

Barcelós ligger ved Rio Negro, en sideelv til Amazonas, og grenser til flere nasjonalparker. Området er populært blant sportsfiskere som i løpet av denne sesongen kan fange tropiske elvearter som dukunare eller «påfuglbass».

Ifølge tjenestemenn vil likene til ofrene bli ført til delstatshovedstaden på søndag for identifikasjon. Det er ikke mulig å gjøre det tidligere da nattavgang og landing ikke er tillatt i regionen.

«Et flyvåpenfly vil forlate Manas i morgen kl. 05.00 med etterforskere og nødetatene, sa Almeida. «Vi håper å kunne bringe likene tilbake til Manas og umiddelbart «sende inn rettsmedisinske tester før de overleveres til familiene.» han sa.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *