FN-rapporten ‘uavbrutt’ klimakrise intensiveres i 2020 | Klima forandringer

I følge FNs verdens meteorologiske organisasjon intensiverte “krisen” i 2020.

Koronavirusinfeksjonen har forverret de raske effektene av global oppvarming på millioner av mennesker. Men WMO-rapporten sa at slusene ikke hadde noen innvirkning på atmosfæriske konsentrasjoner av klimagasser ettersom karbonutslippene ble midlertidig redusert.

Til tross for den avkjølende effekten av den naturlige klimahendelsen i La Nina-syklusen, ble den i fjor i 2016 og 2019 rangert som det hotteste stedet på rekorden. Uten den ville 2020 vært et enda varmere år. 2011-20-tiåret var det hotteste på rekord.

Ekstreme værhendelser over hele verden slo rekorder fra orkaner og tornadoer i USA og India, hetebølger i Australia og Arktis, flom i store deler av Afrika og Asia, og skogbranner i USA.

“All viktig informasjon om klima og konsekvenser i denne rapporten er nådeløs, kontinuerlig klimaendring, økende forekomst og intensivering av ekstreme hendelser og alvorlige tap og skader, som påvirker mennesker, samfunn og økonomier,” sa WMOs generalsekretær Bettery Thalas.

De WMO Klimarapport Man kommer før Summit of Global Leaders, Innkalt av USAs president Joe Biden Viktig Cope 26 FN. Storbritannia forbereder seg på å være vert for klimatoppmøtet I november må det iverksettes hastetiltak for å oppnå målene i Parisavtalen 2015, hvis global oppvarming kan være mellom 2C og 1,5C. I 2020 var temperaturen 1,2C høyere enn tidligere nivåer i bransjen.

“Dette er handlingsåret,” sa FNs president Antonio Guterres. “Klimaendringene har allerede en ødeleggende effekt på folket og planeten.

I følge en rapport fra WMO og Partners har kutt i matproduksjon, transport og økonomisk aktivitet forårsaket av Govt-19-epidemien forverret effekten av ekstremvær på samfunn. Det sa at det midlertidige fallet i nye karbonutslipp ikke ville “ha en åpenbar innvirkning” på atmosfæriske konsentrasjoner.

I 2020:

  • 80% av havene opplevde minst en varmebølge fra havet Varme akkumulert i havene, Som absorberer 90% av varmen som et resultat av menneskelige aktiviteter.

  • Havisen i Arktis nådde sitt nest laveste nivå, mens hundrevis av milliarder tonn gikk tapt i Grønland og Antarktis, noe som bidro til å øke havnivået.

  • Ekstreme nivåer av flomfare ble kunngjort minst to steder i Afrika og Asia, og forårsaket en gresshoppepest i Afrika.

  • En alvorlig tørke rammet mange deler av Sør-Amerika innen 2020, med landbruks tap i Brasil alene nærmer seg 3 milliarder dollar, med ytterligere tap i Argentina, Uruguay og Paraguay.

  • Den største brannskuddet som noensinne er registrert i USA, brøt temperaturene i Sydney, Australia, inkludert temperaturer på 48,9 ° C.

  • Det største antallet orkaner til navnet sitt i løpet av den nordatlantiske orkansesongen var 30, og 12 poster forårsaket ras i USA.

  • Orkanen Ambon traff India og Bangladesh og var den dyreste tropiske syklonen som noensinne er registrert i Nord-Indiske hav, mens Typhoon Koni var en av de mest alvorlige orkanene som traff Filippinene.

Richard Allen, professor i klimavitenskap ved University of Reading i Storbritannia, sa: “Det er viktig at klimaendringene akselererer: [ice is] Havet smelter raskt og varme akkumuleres veldig raskt i havet, mens økningen i CO2 som utløser disse endringene gradvis forstørres over tid. ”

Chris Rapley, professor ved University College London i Storbritannia, sa: “1.5C Paris politistasjon er nær å bli brutt. Måten vi driver menneskelige anliggender på er å destabilisere klimasystemet, med forutsigbare og stadig mer alvorlige konsekvenser. Det er på tide for økende samordnet handling for å fikse politikk – styring av klimakrisen vil følge. ”

READ  Hvorfor skulle en amerikansk politiker som var for 150 år siden være viktig i Donald Trumps tiltale

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *