FN Sikkerhetsråd – Kronprins Hakone markerer Norges inntreden i Royal Central

Foto: J ன் rgen Commnes / Royal Court

Kronprins Hagon av Norge har deltatt i et digitalt møte med teamet som leder den norske innsatsen i FNs sikkerhetsråd de neste to årene. Fra Skogam Garden i Norge deltok kronprins Hogan på et digitalt møte 6. januar 2021 med det norske FN-teamet i New York og med utenriksminister Ene Eriksen Schroeder i Oslo. Dagen før hadde utenriksministeren holdt sin første tale for sikkerhetsrådet.

Hans kongelige høyhet fortalte publikum: «Jeg håper du er klar for oppgavene som venter på deg. Det virkelige arbeidet begynner nå. Internasjonalt samarbeid er viktig. Gjennom FN har vi muligheten til å finne løsninger som vil forbedre folks liv. I tillegg, for at FN skal kunne fungere, må land som stoler på systemet, spille sin rolle i deres oppdrag. Nå er Norge klar til å gjøre det. ”

Sikkerhetsrådet er FNs organ for internasjonal fred, stabilitet og sikkerhet. FN Gjennom Charteret har Sikkerhetsrådet makten til å ilegge sanksjoner eller militær handling, og 193 FN Medlemsstatene må også overholde rådets avgjørelser.

Kronprins Hagon har virkelig forpliktet seg til å bli en del av det norske sikkerhetsrådet med tittelen han vant i 2020. Norges kampanje for et sete i Sikkerhetsrådet ble lansert i New York 22. juni 2018 av hans Royal Highness. I fjor sommer deltok kronprins Hagone sammen med Ene Eriksen Seride og Norges FN-ambassadør Mona Jules på en digital mottakelse med over 190 FN-ambassadører fra hele verden. Dette er en del av slutten av kampanjen der Norge og Irland ble valgt inn i Sikkerhetsrådet for de neste to årene.

FNs sikkerhetsråd har 15 medlemmer, fem faste og ti faste medlemmer. Han har tidligere vært medlem av Norges sikkerhetsråd fire ganger. Norge ble sist sett i 2001-2002. Norge til FN fra New York. Innsatsen vil bli ledet av Mona Joule.

READ  Koselig, den norske trenden du elsker om vinteren

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *