For 52 år siden forlot Bourville oss: France 3 hyller normannen som fikk oss til å le så hardt

Hvis navnet André Raimbourg ikke betyr noe for deg, vanskelig, derimot, ikke å være nostalgisk når man fremkaller den ikoniske Bourvil. Den franske skuespilleren representerer flere generasjoner og fortsetter å bringe hele familier sammen for å glede seg over sine største hits.

En bemerkelsesverdig reise

Veldig raskt fikk André Rymburg, inspirert av navnet på landsbyen der han vokste opp, ideen om å sette til side sitt opprinnelige navn for å kalle seg Porville: Porville. Et vellykket valg fra oversetteren av «Fruktsalat», som på få år har blitt en viktig skikkelse i fransk kultur. Dokumentaren, av Boris Doane og Bernard Farouks, ble sendt på France 3 23. september for å markere 52-årsjubileet for slaget ved Normandie. Kryss i teppetSporer skuespillerens karriere.

Skuespiller… eller artist. For hvis dette er karakterene hans Stor mopp, Carniat Eller Krysser Paris Den var spesifikt rettet mot ånder og økte seertall på TV-kanaler hver vinter, Porville hadde mange strenger til buen. Radio, malerier, boulevardteater, operette, musikk… alt berørt av Brettot-Wiquemers innfødte ble til gull.

Dette portrettet, båret av stemmen til skuespillerinnen Valérie Lemercier, vil være en mulighet til å huske hennes vakreste verk, men også til å oppdage (nesten) tidligere forestillinger som ikke har blitt lagt merke til før nå gjennom upubliserte arkivdokumenter. Hans to sønner, Dominique og Philippe, som spesialiserte seg i rettferdighet og finans, vil med glede huske faren deres, som dro for tidlig og fortsatt er en av de mest ikoniske skikkelsene i fransk film. Mest

Med noen få unntak har Burville lykkes med å få publikum til å le gjennom hele karrieren, begrenset til gode roller, noen ganger naive eller direkte dumme.

READ  Rebound på Dylan-saken - rtbf.be

Dokumentaren av Boris Doné og Bernard Faroux fulgte sendingen av La Cuisine à Beaure, en suksessfull film som markerte slutten på samarbeidet hans med Fernandel, en annen stor mann innen fransk kino.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *