For 52 år siden forlot Bourville oss: France 3 hyller normannen som fikk oss til å le så hardt

Hvis navnet André Raimbourg ikke betyr noe for deg, vanskelig, derimot, ikke å være nostalgisk når man fremkaller den ikoniske Bourvil. Den franske skuespilleren representerer flere generasjoner og fortsetter å bringe hele familier sammen for å glede seg over sine største hits.

En bemerkelsesverdig reise

Veldig raskt fikk André Rymburg, inspirert av navnet på landsbyen der han vokste opp, ideen om å sette til side sitt opprinnelige navn for å kalle seg Porville: Porville. Et vellykket valg fra oversetteren av «Fruktsalat», som på få år har blitt en viktig skikkelse i fransk kultur. Dokumentaren, av Boris Doane og Bernard Farouks, ble sendt på France 3 23. september for å markere 52-årsjubileet for slaget ved Normandie. Kryss i teppetSporer skuespillerens karriere.

Skuespiller… eller artist. For hvis dette er karakterene hans Stor mopp, Carniat Eller Krysser Paris Den var spesifikt rettet mot ånder og økte seertall på TV-kanaler hver vinter, Porville hadde mange strenger til buen. Radio, malerier, boulevardteater, operette, musikk… alt berørt av Brettot-Wiquemers innfødte ble til gull.

Dette portrettet, båret av stemmen til skuespillerinnen Valérie Lemercier, vil være en mulighet til å huske hennes vakreste verk, men også til å oppdage (nesten) tidligere forestillinger som ikke har blitt lagt merke til før nå gjennom upubliserte arkivdokumenter. Hans to sønner, Dominique og Philippe, som spesialiserte seg i rettferdighet og finans, vil med glede huske faren deres, som dro for tidlig og fortsatt er en av de mest ikoniske skikkelsene i fransk film. Mest

Med noen få unntak har Burville lykkes med å få publikum til å le gjennom hele karrieren, begrenset til gode roller, noen ganger naive eller direkte dumme.

READ  "Det verste jeg noen gang har måttet gjøre"

Dokumentaren av Boris Doné og Bernard Faroux fulgte sendingen av La Cuisine à Beaure, en suksessfull film som markerte slutten på samarbeidet hans med Fernandel, en annen stor mann innen fransk kino.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *