For å forutsi fremtiden for polarisen ser miljøforskere til fortiden

I løpet av det siste århundret har det globale havnivået steget stadig raskere. Det betyr at stormskader vil være mer alvorlige, kyst erosjon vil akselerere, og flom vil være hyppigere og kostbar.

Men en av de mest bekymringsfulle tingene ved den trenden er at dagens modeller for å forutsi fremtidig havnivåstigning mangler kritisk informasjon – nøkkelfaktorer som kan hjelpe oss bedre å forberede oss på effektene av havnivåstigning på samfunn og samfunn. økonomien vår.

En ny studie av geologen Lauren Simkins, professor i miljøvitenskap ved University of Virginia, antyder imidlertid at hun og hennes kolleger, som beskriver seg selv som «isgeologer», har oppdaget en måte å teste viktige variabler på. i ligningen som disse modellene kunne lage. mye bedre til å forutsi hvor mye havnivå som vil stige og hvor raskt.

Mens et varmere klima vil bidra til fortsatt global havnivåstigning ved å smelte landbaserte isbreer og isdekk som dekker Antarktis og mye av Grønland, bruker modellene forskerne for å forutsi hvor raskt havet vil smelte. is innebærer noe gjetning om hva som skjer under. de enorme isstrukturene når de beveger seg over terrenget under dem.

“Måten vi valgte å løse dette problemet på,” sa Simkins, “var å se på den geologiske rekorden og isformasjonene som ble dannet av nå utdøde isdekk eller sektorer av isark som ikke lenger eksisterer. Der kan vi se veldig tydelig signaturen til isstrømmen, tilbaketrekningsmønsteret og hvordan terrenget ser ut. «

Ved å bruke enorme datasett samlet fra hele verden har Simkins og hans medforfattere vært i stand til å avdekke ledetråder til samspillet mellom isdekk og de forskjellige typer terreng de en gang dekket ved å lete etter bevis for å støtte antagelsene som modellerere lager eller identifiserer. omstendigheter der disse forutsetningene ikke gjelder.

READ  Datasalget falt i første kvartal

“Det er noen egenskaper i terrenget som lar oss bedre forutsi fremtidige utfall,” sa Simkins, “men vi vet også at det er noen egenskaper i det underliggende terrenget som kan stabilisere isen som vi egentlig ikke visste var like viktige som vi oppdaget gjennom dette omfattende tidligere glacial landscape datasett «.

Simkins og hans kolleger i Sverige og Norge legger disse geologiske observasjonene av hvor følsom isstrømning og tilbaketrekning er i det underliggende terrenget i sammenheng med moderne ismasser som bidrar til global havnivåstigning.

«Thwaites-breen i Antarktis bidrar med 4% til den globale havnivåstigningen, og det er bare en breen, en del av den antarktiske innlandsisen som drenerer is i havet,» sa Simkins. “Så vi tar informasjon fra individuelle tidligere issystemer og slår sammen alle disse empiriske observasjonene for å komme med noe vi kan bruke til å forutsi og bidra til å begrense modellene som er essensielle for å bestemme bidragene til islaget til nivået. fra sjøen. «

Bruk en maske for oss alle.  DRUE.

Til syvende og sist vil arbeidet ditt med å justere spådommer om havnivåstigning være avgjørende for å forstå hvordan vi kan forutse konsekvensene av et klima i endring og hvor raskt vi må handle.

«Økende havnivå fra smeltende isbreer og isdekk er en kritisk klimautfordring for kystsamfunn over hele landet og verden,» sa Scott Doney, en miljøendringsekspert med Institutt for miljøvitenskap. av UVA. “Professor Simkins’ forskning gir verdifull informasjon om vår evne til å forutsi tilbaketrekningstider for breene og grensene for disse spådommene. Hun bringer spennende ny vitenskapelig innsikt til UVA-stråler i isdominerte deler av verden, nå og i den geologiske fortiden. «

READ  En ny måte å spille Yu-Gi-Oh! jorden: Yu-Gi-Oh! RUSH DUELL: Dawn of the Battle Royale !! Den er nå tilgjengelig

Simkins «papir, medforfatter av Sarah L. Greenwood fra Stockholms universitet, Monica CM Winsborrow fra Arctic University of Norway og Lilja R. Bjarnadóttir fra Geological Survey of Norway, var publisert i januarutgaven av Science Advances.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *