For denne belgiske eksperten er Europa for avhengig av Kina og bør forberede seg på en invasjon av Taiwan: Den kinesiske ambassaden benekter

Jonathan Holzlag ble invitert til C’est pas tous les jours søndag på RTL TVI. Politikken til det flamske universitetet i Brussel (VUB) er godt kjent i Flandern. Forfatter av ti bøker, han kjenner Kina godt.

Eksperten har nylig laget en rapport med sitt VUB-team for EU. Studien peker på risikoen for en kinesisk invasjon av Taiwan, muligheten for at mange kinesiske handelsskip blir brukt til militære formål, men blir stadig mer avhengige av Europa. Påstandene Kina benekter, kan du lese på slutten av denne artikkelen.

Christophe Deborzu: Tror du den kommunistiske folkerepublikken Kina vil invadere Taiwan? Siden fastlands-Kina ble kommunistisk i 1949, har det vært en øy bebodd av ikke-kommunistiske mennesker. En øy 180 kilometer utenfor kysten av Kina. Angripe?

Jonathan Holzlock: Det sies alltid at Ukraina er åpningen og Taiwan er hovedtreningen. Ukraina er en inngangsport til en større eierandel i Øst-Asia. Jeg tror det ikke er tvil om at Kina prøver å gjenforene Taiwan. I flere tiår prøvde hun å gjøre det økonomisk. For å integrere Taiwan med forretningsforbindelser, utdanningsutveksling. Nå har Kina bestemt seg for at det ikke fungerer. Kinas president Xi Jinping har oppfordret militæret til å modernisere og få kamperfaring. Så vi kommer til et veikryss, et veldig farlig stadium som vi må ta på alvor. Jeg tror at utsiktene til at Kina bruker militærmakt for å gjenforene Taiwan er svært viktig.

Christophe Deborsu: Hva betyr dette? Kan vi tenke på tredje verdenskrig? Tuller vi oss selv helt ved å si det? For på den ene siden er det Russland sammen med Ukraina, Kina og Taiwan.

READ  Facebook-varsleren Frances Hougan advarer om "metaverne" hennes

Jonathan Holzlock: En konflikt rundt Taiwan er utenkelig uten en større ekspansjon, med USA, Japan og alle de omkringliggende landene involvert. Så det vil gi en regional krise og sannsynligvis en global krise også. Ja, sjakk er enormt. Det er også svært vanskelig for oss å legge til rette for en dialog om for eksempel fred og forsoning. Fordi EU, på dette nivået, ikke har noen innflytelse.

[…]

Christophe Deborzu: I rapporten din avslører du at det er kinesiske båter og mange av dem. En tredjedel av skipene som seiler på planeten er kinesiske, sannsynligvis alle krigsskip. Forklar oss.

Jonathan Holzlock: Dette er et veldig viktig spørsmål. Kina har allerede en stor marine som ekspanderer raskt, men det er ikke nok til å invadere Taiwan. Som Russland lærte oss i Ukraina, trenger vi en betydelig logistikkevne. Det er derfor Kina bygger alle sivile skip med en militær rolle. Så for eksempel er skip for transport av biler bygget med bredere, sterkere stålbjelker enn for transport av kampvogner.

Christophe Deborzu: Så du kan sette tanker på disse båtene, som normalt ikke er designet.

Jonathan Holzlock: De er handelsskip, men de gjennomfører manøvrer og øvelser med militæret for å simulere invasjoner av Taiwan og andre småøyer i Sør-Kinahavet.

Christophe Deborsou: Du sier at Kina har en eierandel i havnen i Antwerpen spesielt, men fremfor alt i havnen i Zeebrugge, gjennom et statseid selskap kalt Cosco Shipping. Alibaba snakkes også om i Liège. Det er for mange kinesere blant oss, er du redd for det?

Jonathan Holzlock: Jeg tror den største faren er vår egen svakhet. Jeg håper å unngå narkotikaavhengighet. Lær også av leksjonene fra Ukraina-krisen. Situasjonen er nå ved makt, gass etc. Vi har det samme med Kina. Vi er avhengige av store investorer, i produkter. Europa snakker allerede om strategisk autonomi. Også i Belgia må vi dit.

READ  Livet flyter i en bekk: For første gang på tre år strømmer vann langs bredden

Reaksjon fra den kinesiske ambassaden i Brussel

Den kinesiske ambassadøren ble invitert til å dele sin mening om C’est pas tous les jours på søndag. Han kunne ikke stille seg til disposisjon, men den kinesiske ambassaden sendte oss hans reaksjon skriftlig. Her er det under.

Den kinesiske regjeringen krever alltid at kinesiske selskaper strengt overholder lokale lover og forskrifter i sine utenlandske virksomheter. Samarbeid mellom kinesiske rederier som COSCO Shipping og belgiske selskaper og havner er rent kommersielt, alle skip i tjeneste er sivile skip, ikke såkalte politiske eller militære formål. Påstanden om at «hvert kinesisk skip er et krigsskip og dets mannskap er stort sett militært personell» er fullstendig feilinformert. Dette er et bevisst forsøk på å lage en «Kina trusselteori» som er høyst uansvarlig.

Siden COSCO Shipping startet sin virksomhet i Belgia, har den skapt 360 direkte arbeidsplasser for lokalsamfunnet i Zeebrugge containerterminal alene, dens virksomhet har betydelig styrket den internasjonale posisjonen til Belgias havner og bidratt ytterligere positivt. Opprettholde stabiliteten i globale forsyningskjeder og industrikjeder.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *