For første gang er SP større enn Labour-VG

Glede: Trike Sloxvolt Scripture er på den rødgrønne siden av partibarometeret for VG for første gang. Foto: TORE KRISTIANSEN

VGs meningsmåling for desember viser sjokkerende tall for Trivia Sloxvolt-skriften: for første gang er SP større enn Labour.

SP-leder Drigway Sloxvolt fikk 20,5 prosent støtte på VGs siste partibarometer for desember måned.

Dette betyr at han – med liten margin – er større enn Jonas Kahr Stair for første gang. Responsanalyse, som tar målinger på vegne av VG, måler mer SP enn noen gang før.

Ap har 20,3 prosent oppslutning.

Feilmarginen i målingen er mellom to og tre prosentpoeng.

Se støtte fra forskjellige partier her:

Skriftsted: – Bare en måling

SP-leder Drigway Sloxvolt-skriften tar gode tall med et godt salt.

– Vi har aldri hatt større støtte enn Ap tidligere, noe som er riktig, men dette er bare et tiltak. De kan variere. Alle i partiene trenger å huske at partene ikke er mål i seg selv, de er et middel. Q Vi må si hva vi synes om nasjonale rettigheter og nasjonale naturressurser, til og med tjenester som er nær folket, forskjeller. Da må de andre partiene si sitt. Da er avgjørelsen opp til det absolutt suverene folket. Vi tok ikke en eneste avstemning, og den seriøse trickwayen til VG etter å ha blitt presentert for et historisk tiltak sier Sloxvolt Scripture.

Advarsel: Skriftene minner oss om at dette bare er et mål. Foto: Dor Christiansen

– Hva synes du om at SP var større enn Arbeiderpartiet du vil ha i regjering – Hadde det ikke vært en fordel å være større enn Høyre i folkeavstemningen?

– Dette er en måling, vi skal ta det litt lettere med alt. Det handler om hva vi skal gjøre for mennesker. Vi var en klar opposisjon mot Høyre. Høyre har kalt store operasjoner, bisarre områder som Wigan og lokalpolitireform, sentralisering av norsk politi til enhver tid, sier han og legger til:

READ  Mange knivstukket i hjel i sammenstøt etter Trump-demonstrasjon - NRK Urix - Foreign News and Documentaries

– Ap er litt midt i mange av disse reformene, og er i mange henseender litt mer enig med regjeringen, sist med forsvarserklæringen. Vi dro til Heimevernet, beredskapstjenester i Andia og Nord, mens Labour ble med i regjeringen. Skriften sier at vi skal respektere det, men til slutt bør folk velge hva de synes er riktig

Utgitt tirsdag TV2 En avstemning fra Gander som viser at SP er større enn både Ap og Høyre.

I VG-målingen var Høyre det største partiet i landet, med 22,9 prosent oppslutning. Samtidig har Frp gått ned tre prosentpoeng siden november.

Se gjennomsnittlig måling av meningsmålingene her:

Flertall for regjeringsskifte

VGs siste partibarometer viser også at det er flertall for regjeringsskifte.

De rødgrønne partiene, Ap, SV og SV vil til sammen få 90 mandater og dermed bli flertall.

Rødgrønt: Trikway Sloxvolt Veda og Jonas Kahr Ster vil samarbeide i regjeringen. Foto: Derje Peterson

– Skal du si til Jonas Kahr Ster, hvis du møter ham i dag, «Ja, Jonas, basert på disse tallene, er det meg, ikke du, som skal være statsminister»?

– Nei, jeg prøver å fokusere minst mulig på posisjoner, og mer på politikk.

– Jeg liker å bekymre meg for problemer. Mer fokus på posisjoner. Det viktigste er hva vi vil gjøre med Norge. Jeg liker små forskjeller og bruker hele landet, og det er vår suksesshistorie.

– Da du overtok det skadede partiet i 2014, trodde du ikke at du ville lede et større parti enn Ap?

– Jeg hadde en klar ide om hvordan jeg ønsket å jobbe. Jeg kaller det Coffee Cup Strategy, som handler om å velge delegater og partimedlemmer som forlater sine egne møter og går ut og møter og lytter til mennesker og lærer. Og utnevne medlemmer. Det er det vi har gjort. Vi har et klart ønske om å bruke hele landet og har tjenester nær folket.

READ  Sustainable Energy Fund for Africa mottar 64 millioner dollar fra Norge

– Jeg er forsiktig så jeg ikke tar en eneste stemme. Jeg vet hva en tillitserklæring er for å få stemmer. Jeg ønsker ikke å fremme noen valgresultater.

Partileder: Jonas Kahr Stair leder Arbeiderpartiet. Foto: Dor Christiansen

Ikke ønsker å sirkle

– Du er en konkurrent med Jonas Kahr Store om stemmer. Kan du opprettholde en sjenerøs holdning når du er eldre enn ham nå, eller vil du bare sveve litt over ham når de møter ham?

– Jeg gikk aldri da jeg faktisk møtte ham. Jeg har ikke noe ønske om det. Stolthet betyr fall. Uansett hvem du møter, tror jeg vi skal behandle hverandre med respekt om det er Gazelle Ingolf Robstad eller Erna Solberg, og så er det opp til oss å bestemme hvem som skal bestemme.

Mandatet beregnes av regjeringspartiene, Høyre, Venstre og KRF. I tillegg er det 19 seter tilgjengelig for Frp.

Les mer

Arbeidskrise: Dette er hva butikken mistet velgere for

Historisk måling

På nettsiden til valgbarometerekspert Johann Gearson Pollopoler

Aldri før har det sentrale partiet blitt målt større enn Labour.

– Jeg kunne ikke finne tidligere meningsmålinger der SP er større enn Ap. Under EU-kampene hadde SP stor støtte, men da var Labour mye større enn den er i dag, sa Giartson til VG.

Han undrer seg også over den faste støtten til festen i Trivia Sloxvolt Scripture.

– Grunnleggende statistikk fra VG / Response-undersøkelsen viser at SP tar et stort antall velgere fra både Ap, Høyre og Frp. Dette er menneskene som stemte før. Derfor blir de ansett som mer konservative velgere enn hjemmevelgere, ifølge Giartson VG.

READ  Norge strammer ytterligere inn på grunn av farlige spådommer

Giartson mener SP er i den største oppdriften for øyeblikket:

– S.P. spurte 250 000 velgere fra Ap, Høyre og Miljøpartiet. Kirtsen insisterer på at det mer åpenbare spørsmålet er om dette vil fortsette til valget i 2021.

VG Rabattkoder

Forretningssamarbeid med Kickback.no

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *