For første gang forlot det norske formuefondet selskaper på grunn av skattetransparens fra Reuters

© Reuters. Filbilde: Konsernsjef i Norwegian Sovereign Wealth Fund, Tanjin, deltar på en pressekonferanse i Oslo

Skrevet av Goldies Foch

OSLO (Reuters) – Konsernsjefen for det norske fondet sa til Reuters at velstandsfondet på $ 1.3 billioner, det største i verden, hadde trukket investeringer fra selskaper for første gang på grunn av deres skattepolitikk, og la til at flere slike grep var sannsynlig i fremtiden.

Fondet er en av de største investorene i verden, eier eierandeler i rundt 9 200 selskaper globalt, og eier 1,5% av alle børsnoterte aksjer. Det har gått en rekke spørsmål innen miljø, sosial og eierstyring (ESG).

Nikolai Tanjin, som kjøpte fondet i september, sa at det solgte ut av syv selskaper i fjor på grunn av «omfattende skatteplanlegging og tilfeller der selskaper ikke gir informasjon om hvor og hvordan de skal betale skatt.»

Han sa at selskapene var små, men han nektet å opplyse navn og bransjer for ikke å gi inntrykk av at fondet hadde en svarteliste for virksomheten angående deres ESG-praksis.

«Du kan forvente mer aktivitet i dette området,» la han til.

I 2016 beordret norske lovgivere fondet til å bli mer involvert i den globale innsatsen for å bekjempe skatteparadis.

Som et resultat utstedte fondet i 2017 sitt første «signaturdokument» om skattegjennomsiktighet, et dokument som det distribuerer til styrene i alle selskaper det investerer i om hva fondet vil at de skal gjøre på en bestemt sak, i denne skatten. gjennomsiktighet.

Tangin sa at fondet vil gjennomgå prognosedokumentet og publisere en oppdatering om våren. Det sto ikke hvilke spesifikke emner som kunne oppdateres i dokumentet.

Han sa at generelt burde selskaper betale skatt der verdien skapes. «Hvordan avslører de sin skattestatus og nivået på åpenhet de liker (er viktig),» sa han.

READ  Slaget ved DeFazio mot det norske flyselskapet tar fly igjen

I Europa har spesielt globale teknologibedrifter blitt kritisert for å lede overskudd gjennom land med lav skatt og betale lave skatter i noen land der de genererer enorme inntekter.

Ansvarsfraskrivelse: Fusjonsmedier Han vil minne deg på at dataene på dette nettstedet ikke nødvendigvis er aktuelle og ikke nøyaktige. Ikke alle CFD-er (aksjer, indekser og futureskontrakter) og valutakurser leveres av børser, men av markedsprodusenter, og derfor er prisene kanskje ikke nøyaktige og kan avvike fra den faktiske markedsprisen, noe som betyr at prisene er veiledende og ikke egnet for handelsformål. Derfor påtar seg ikke Fusion Media noe ansvar for kommersielle tap som du kan pådra deg som følge av bruk av disse dataene.

Fusjonsmedier Eller noen som er involvert i Fusion Media skal ikke holdes ansvarlige for tap eller skade som følge av avhengighet av informasjonen, inkludert data, tilbud, grafer og kjøps- / salgssignaler på dette nettstedet. Vær fullstendig klar over risikoen og kostnadene forbundet med handel i finansmarkedene, da det er en av de mest risikable investeringsformene.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *