«For lite»: fagforeninger truer med å streike ved Albert Heine distribusjonssentre | Belgia

Nederlandske fagforeninger truer med å streike ved distribusjonssentraler til supermarkedskjeden Albert Heijn. Disse sentrene forsyner også Flandern, hvor merket har rundt 70 butikker.

Ledelse og fagforeninger forhandler nå om en ny tariffavtale. I denne sammenheng vil forhandleren legge på bordet en lønnsøkning på 6 % i april og en annen på 2 % i januar. FNV-forhandler Shivanya Subak sa: «Vi synes det er for lite. Det samme gjelder arbeiderne selv.»

Ifølge fagforeningen har det allerede skjedd tilfeldige streiker i distribusjonssentre i Pijnacker (Sør-Holland) og Tilburg (Nord-Brabant) i begynnelsen av måneden. Fagforeningene CNV og FNV har stilt et ultimatum til Albert Hagen, som gir ham rett til å svare frem til søndag. Hvis kanalen ikke svarer på deres krav, vil handlinger følge.

14,3 % økning

FNV ber om «en lønnsøkning på minst 14,3 %» og et ekstra engangsbeløp på €100 per måned. Særlig ønsker fagforeningen at lønningene skal være knyttet til inflasjonen, slik tilfellet er i Belgia. I tillegg er ledelsens intensjon om å halvere søndagsbonusene «uakseptabel». Foruten Pijnacker og Tilburg har Albert Heijn også distribusjonssentre i Geldermalsen, Hoorn, Zaandam og Zwolle. Forhandleren sysselsetter rundt 6000 personer, inkludert 3000 vikarer.

Albert Heijn er, i likhet med Delhaize, et datterselskap av morselskapet Ahold Delhaize. Den 7. mars kunngjorde ledelsen av Lion Brand sin intensjon om å franchise 128 integrerte supermarkeder, noe som gjorde tusenvis av arbeidere sinte. Siden den gang har fagforeninger tatt grep for å få ledelsens åpenhet for franchisealternativer.

Antallet Delhaize-butikker som forblir stengt er imidlertid på vei ned. Bare ni butikker holder stengt torsdag.

Les også

Listen over Dreambaby- og Dreambaby-butikker som er truet med nedleggelse er kjent: «Det er et sjokk»

READ  Canada ser etter belgiske arbeidere for expats: her er det praktiske

Fagforeningsmann arrestert under en prosedyre i Delhaize i Mons: politiet fremkaller et avslag på å etterkomme

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *