For mye hatinnhold på Facebook? En ny familiesentrert nyhetstjeneste er under testing

Med sin nye algoritme har Facebook som mål å gi brukerne mer kontroll ved å la dem tilpasse innholdet de ser i nyhetene sine. På denne måten vil de kunne favorisere publikasjonene til sine slektninger før de som skal få dem til å reagere.

Starten på skoleåret 2021 har ikke vært enkel for Facebook. Faktisk har selskapet kommet under ild etter avsløringer fra varsleren Frances Haugen. Sistnevnte avslørte spesielt at Facebook favoriserte hatefullt innhold, eller ikke gjorde noe for å begrense dets synlighet, fordi sistnevnte favoriserte interaksjoner og dermed profitt for plattformen. Et fenomen knyttet til algoritmen implementert i 2018 av det sosiale nettverket. Sistnevnte er designet for å fremheve innlegg som sannsynligvis vil fremkalle brukerengasjement. Men i møte med nylige avsløringer og kritikk, ønsker Facebook nå å integrere en annen algoritme som verdsetter familieinnlegg enda mer.

Tilpass nyhetsstrømmen din

Den nye nyhetskilden er fortsatt i testfasen med flere brukere. Den ble utviklet for å gi deg mer kontroll. Derfor vil Facebook-følgere kunne velge hvilken type innhold de vil se mer av i nyhetsstrømmen sin: familieinnlegg eller favorittsidene og -gruppene deres.

“Brukere kan nå øke eller redusere mengden innhold de ser fra venner, familie, grupper og sider de er logget på og emner som interesserer dem i deres nyhetsfeedpreferanser,” sier han Mål i pressemeldingen din. En tilnærming som er en del av hans «kontinuerlige arbeid for å gi folk mer kontroll over nyhetene, slik at de ser mer av det de vil ha og mindre av det de ikke vil ha».

Parallelt, Facebook det vil også tilby flere kontroller til sine bedriftskunder. De vil kunne velge hvilken type nyheter de ikke vil at annonsene deres skal vises i (nyheter og politikk, sosiale spørsmål og kriminalitet og tragedier).

READ  Haier forveksler surfere med dyrebytte, viser studie

Variable algoritmer

Dette er ikke første gang en slik algoritme er implementert på plattformen. Opprinnelig fokuserte Facebooks nyhetsfeed på innholdet til sine kjære, men dette var en periode som raskt tok slutt. Selskapet var raskt ute med å fremheve innhold fra merkevarer og utgivere av økonomiske årsaker, men i 2015 revurderte Facebook sine posisjoner ved å tilby en nyhetsfeed fokusert på familiemedlemmers innhold. En forsterket orientering året etter.

Ting endret seg virkelig i 2018. Innlegg som kunne utløse engasjement gikk foran innlegg fra venner og familie. I 2020, etter å ha blitt sterkt kritisert for sin mangel på tilbakeholdenhet, endret Facebook nok en gang nyhetsstrømmen for å vurdere pålitelige og kvalitetskilder til informasjon, før de gikk tilbake til den forrige modellen på slutten av året.

Les også:

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *