Forbedrede borepartnere med Transsoci i det nye subsea sparkedeteksjonssystemet

Utstedt av Rayton Christensen Ann 23.3.2021

Forbedret sparkdeteksjon (EKD)

Advanced Drilling, i samarbeid med Partner Transceiver, har utviklet et nytt Advanced Kick Detection System (EKD). Dette systemet eliminerer de ytre effektene av rigg- og glideforbindelsesbevegelse, noe som resulterer i mindre tid brukt på flytesting, for å gi en mer nøyaktig måling av returmåling, som hjelper med å raskt oppdage strømningsavvik.

Rask gevinst og tap deteksjon

Ny E basert på erfaring og innsikt de siste 20 årene med avansert volumkontroll som opererer på proprietær CML (Restricted Soil Level) og RMR (Riserless Mud Recovery) MPD (Managed Pressure Drilling) teknologier for forbedret boring. .KD-systemet er plassert.

EKD-systemet ble vellykket testet og kvalifisert høsten 2020 i et omfattende testprogram som inkluderte simulering av historiske virkelige sparkhendelser ved avanserte boretestanlegg i Strom, Norge.

Testen varte i flere måneder og ble levert ved 10 lbm / 2,5 gpm med 6000 lbm / 1500 gpm pumpefluorid og 2 lb med en heving større enn + + 2 m / 7 ‘.M / 2,5 GPM .

Prosjektet benyttet DNVGL Technical Qualification DNV-RP-A23 (TQP) prosessen og ble tildelt DNVGL Technical Certification på slutten av kystprøven.

Avansert Kick and Los-deteksjonsløsning er nå tilgjengelig for maritim sortering.

Tiden brukt på flytesten ble redusert

Det ETR forbedrede spark- og tapdeteksjonssystemet eliminerer effekten av glidefunksjon fra volumbalansen og integrerer fingeravtrykk for tilkoblinger og andre ustabile strømningsforhold. Dette gir en kontinuerlig flytkontroll til boret, og dette vil redusere tiden som brukes på flytesten betydelig.

I sin enkleste form kan dette systemet beskrives som en inline utløpstank, der en strømningsrulleomlegger er plassert rett under huset. Væsketilførselen kommer inn i strømningsspolen og slippes ut gjennom et VFT-drevet pumpeskred og sendes tilbake til riggen. Ved kontinuerlig å måle glideforbindelsesposisjonen og justere de tilhørende volumendringene, tillater systemet kontinuerlig strømningsovervåking for å vise god konsistens på alle gode nivåer, og advare brukere og systemer om raske spark / tap-hendelser.

READ  Aborto: A las pocas horas de la votación en el Senado, ¿cuál será la acción de seguridad en el Congreso?

Reduserte brønnbyggingskostnader

Å eliminere ytre påvirkninger kan eliminere falske alarmer og bruke strengere alarmparametere. Et intuitivt brukergrensesnitt eliminerer behovet for menneskelig tolkning og reduserer den kognitive belastningen ved boring.

Kejil Lunde, administrerende direktør i Improved Drilling, sier: “Vi er veldig glade for å introdusere EKD-metoden. Denne utviklingen representerer det neste trinnet i den teknologiske reisen til avansert boring når vi fortsetter å sikte på å tilby konkurransedyktig teknologi til våre kunder. ”

Klikk her for å abonnere på World Oil Energy Newsletter og motta eksklusive forretningsnyheter og analyser hver uke i innboksen din.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *