Foreldrene til Nora Quir insisterer på at datteren deres, 15, ble bortført i Malaysia

Nora Quirs familie insisterer på at det er solide bevis for at 15 år gamle Malal ble bortført i Malaysia.

  • 15 år gamle Nora Quirin er død etter å ha forsvunnet fra et malaysisk feriested
  • Coroner bestemte at Nora, som var psykisk og fysisk funksjonshemmet, hadde dødd ved et uhell
  • Foreldrene hennes kalte dommen «ufullstendig» og insisterte på at datteren ble bortført

Nora Guirs familie har insistert på at det er solide bevis for at 15-åringen ble bortført i Malaysia, til tross for at hennes død ble styrt som en ulykke.

Liket til Nora ble funnet død i august 2019, ni dager etter at hun ble savnet fra et feriehotell.

En etterforskning av hennes død ble avholdt i landet, og en domfelte bestemte at Noras død var mer tilfeldig enn gjerningsmannen og sa at det ikke var noen tredjepartsinnblanding.

Familien hans sa at han så ut til å bli bortført under en etterforskning i den sørøstasiatiske staten, og denne månedens offisielle funn ble betegnet som «ufullstendige».

I et intervju med den irske kringkasteren RTE sa Meep Quirin: «Da vi gikk til etterforskningen, hadde vi mange ubesvarte spørsmål, hvorav mange ikke kunne besvares, så vi fant faktisk ut hva som skjedde med de ti dagene etter Noras forsvinden. .

«Faktisk følte vi at saken vår om at Nora ble bortført virkelig styrket vår tro, og vi fant beviste bevis for å støtte vårt syn på det.»

Nora ble født med holoproencefali, en lidelse som påvirker hjernens utvikling, og familien hennes sier at hun kanskje ikke har vandret alene.

Tenåringen hadde dårlig motorikk, trengte hjelp til å gå, og foreldrene hennes hadde tidligere sagt at hennes mentale alder var fem eller seks.

Familien bodde på Tusun Eco Resort nær Serampore, 65 km sør for hovedstaden Kuala Lumpur, og Nora ble rapportert savnet dagen etter at de ankom.

Hans nakne kropp ble funnet i nærheten av en liten bekk 2,5 kilometer fra feriestedet.

RTE sa at familien ville anke til High Court i Serampore for å gjennomgå bevisene som ble hørt under høringen.

Fru Quirin sa: «Vi ønsket å finne ut hva som skjedde i Malaysia om ti dager da vi startet dette, men vi vil absolutt at Nora skal få rettferdighet, og vi vil fortsette å kjempe for det.»

Tidligere denne måneden nektet en malaysisk koroner drap eller seksuell trakassering, og sa «Quirin døde etter å ha gått seg vill i en forlatt palmeoljeplantasje.»

Politiet insisterte på at det ikke var noe dårlig spill, og en obduksjon i Malaysia fant at han hadde sultet i hjel flere dager senere i jungelen og døde av indre blødninger.

Familien hennes la til: «Vi tror at vi ikke bare har kjempet for Nora, men av respekt for alle de spesielle behovene i denne verdenen.

«Dette er Noras unike arv, og vi vil aldri forlate den.»

Hans slektninger innså at det ikke var bevis for å støtte dødsstraff.

LPD Global, en britisk-baserte veldedighet i krise i utlandet, har støttet familien siden han forsvant.

Tale tidligere denne måneden sa administrerende direktør Matthew Searle: «Dette er en veldig frustrerende dag for familien.

‘Det er klart at bevegelsene som Nora foreslo, ikke kunne vært fysisk avansert.

‘For å kunne gi en omfattende dom, er det viktig at den dødsdømte skal ta høyde for Noras tilstand – det er ikke umiddelbart klart at de gjorde det.

«Vi vil utrettelig støtte familien etter hvert som den utvikler seg.»

Reklame

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *