Foreslår Norges siste Govt-19-infeksjonstall fremgang i kampen mot viruset?

Nylige rapporter om Govt-19-infeksjoner i Norge kan indikere en «flat» kurve for landets epidemikurve, men har foreløpig ikke foreslått en endelig kurs, har en ledende helsemyndighet sagt.

Det sa Espen Rostrup, assisterende direktør i Helsedirektoratet, til avisen Naxstad V.G. Han var optimistisk med tanke på gjeldende tall, men det er grunn til bekymring.

Totalt ble 429 nye tilfeller av koronavirus rapportert i Norge tirsdag. Dette er 251 mindre enn forrige ukes dagsgjennomsnitt, som er 680, skriver VG.

Søndag ble 555 nye tilfeller av viruset registrert. Dette tallet falt til 439 mandag og deretter 429 tirsdag.

I hovedstaden Oslo ble 85 tirsdag registrert 85 tilfeller av Govt-19. Dette er 75 mindre enn dagens ukentlige gjennomsnitt på 160.

Naxstad sa til VG at selv om det er for tidlig å si at tallene indikerer en trend, ser han på dem som en positiv utvikling.

«I alle tilfeller kan vi finne motivasjon og lykke i ting som går i riktig retning,» sa han.

Assisterende direktør for Helsedirektoratet bemerket forskjellen i antall infeksjoner lokalt, med noen kommuner som viste høyere priser, mens andre ikke viste noen nye tilfeller.

Les mer: Bergen: Det er rapportert om økte Govt-19-infeksjonsrater i Norge

«Norge har nå en uke med ekstra drastiske tiltak. Hvis folk går denne ruten, håper vi disse tallene kan (og) pekes ned igjen, ettersom utbrudd er mer under kontroll i mange kommuner,» sa han.

Helsedirektoratet er for øyeblikket bekymret for at infeksjoner kan komme tilbake til landet fra de som kommer tilbake fra juleferien i utlandet eller kommer tilbake til landet for sesongarbeid. Avisen rapporterte at mange slike mennesker testet positive for Govt-19 ved grensen.

READ  Skilt etter 21 år

I tillegg sier myndigheten at de vil ha kontroll over en rekke utbrudd i noen områder for å sikre at infeksjonskurven faktisk går nedover.

Les mer: Reis til Norge: «Tusenvis unngår obligatoriske kontroller» på Oslo lufthavn

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *