Forfatteren av doublen med Norge var Hollands toppscorer for sesongen foran Mbappe.

Til slutt er det bare én igjen. Erling Holland gikk ikke glipp av muligheten til å fullføre sesongen 2022-2023. Denne tirsdagen trengte Champions League-vinneren med Manchester City et smalt mål mot Kypros i en EM 2024-kvalifiseringskamp for å gå forbi Kylian Mbappe. Den franske stjernen scoret sitt 54. mål tidligere på dagen for å gi Blues en (1-0) seier på straffespark mot Hellas.

Nesten et mål per kamp

Uansett, Erling Haaland, som allerede hadde brutt Premier League-scoringsrekorden på en enkelt sesong med 35, etterlot seg ikke annet enn smuler til konkurransen. For hans 57. opptreden i alle konkurranser for klubben hans Manchester City, tok det norske utvalget hans tall til 56 mål med et dobbelt århundre. En viktig statistikk i kampen om Ballon d’Or.

Mellom Champions League, det engelske mesterskapet og FA-cupen er det en måte som ingen andre kan markere litt mer spenning for vinneren av nesten alt denne sesongen. For Holland var det bare landets manglende evne til å kvalifisere seg til ligacupen og verdensmesterskapet som unngikk ham.

I sin første sesong i England knuste den norske spissen det hele. Med 56 mål på 57 kamper gikk han så vidt glipp av et utrolig snitt på ett mål per kamp for hele sesongen.

READ  FN Sikkerhetsråd - Kronprins Hakone markerer Norges inntreden i Royal Central

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *