Forklaring av den globale helseforsikringskortsøknaden og hvor EHIC-erstatningen fungerer

Folk som bor i Storbritannia kan nå søke om Storbritannias Global Health Insurance Card (GHIC), som vil gjøre det mulig for reisende å fortsette å få akutt behandling i EU etter at Storbritannia har forlatt blokken.

GHIC vil etter hvert erstatte det europeiske helseforsikringskortet (EHIC), som for øyeblikket blir kansellert.

Helseminister Edward Argar sa: ”Vår avtale med EU garanterer borgernes rett til å motta den nødvendige helsevesenet i løpet av ferien, og de vil fortsette å reise til EU.

«GHIC er en nøkkelkomponent i Storbritannias fremtidige forhold til EU og vil gi sikkerhet og sikkerhet til alle innbyggere i Storbritannia.»

Her er hva du trenger om den nye GHIC-ordningen, hvordan du søker, og listen over land den dekker.

Hva er en fil Britisk globalt helseforsikringskort?

I henhold til den nye avtalen mellom Storbritannia og EU vil Gulf Centre for Public Health tillate britiske innbyggere rettigheter til akutt og medisinsk nødvendig helsetjenester når de er i blokken i midlertidig opphold. Dette inkluderer ferie, studier og forretningsreiser.

Alle innbyggere i Storbritannia er kvalifisert til å søke om Ghic som vil være gyldig og anerkjent i EU (Foto: Hannibal Hanschke / Reuters)

Akkurat som forgjengeren, dekker GHIC eksisterende medisinsk tilstand, krisesituasjoner og rutinemessig fødselsomsorg, og lar deg behandle på samme måte som en innbygger i landet du bor i, enten til en redusert kostnad eller gratis av det statlige helsevesenet.

Det er en gjensidig avtale, og NHS dekker kostnadene. Det er også spesielt viktig for reisende som trenger dialyse, da det lar dem reise og fortsette vital behandling.

Det er ikke en erstatning for reiseforsikring, og det vil ikke dekke privat medisinsk helsetjenester eller kostnader, for eksempel en bergredning på skisteder eller retur til Storbritannia.

READ  Sentralbanker nervøse markeder

Når trenger jeg å søke?

Nåværende EHIC-kort er gyldige så lenge de er i dato, og folk kan fortsette å bruke dem når de reiser innenfor blokken.

Publikum trenger bare å søke om et nytt GHIC når det nåværende EHIC-kortet utløper.

Les mer

Reise etter brexit: Alt du trenger å vite om pass, helseforsikring, kjæledyr og roamingpriser i EU

Reisende som trenger et nytt kort, må imidlertid søke minst to uker før de planlegger å reise til utlandet for å sikre at det ankommer i tide.

Du kan søke om GHIC online Gjennom myndighetens nettsted Selv om noen kanskje trenger å gjøre det via post.

Siden lanseringen av GHIC-programmet har innbyggere i Storbritannia også blitt bedt om å passe seg for svindlere som har forsøkt å overbevise folk om å betale for kortet via offisielle nettsteder, selv om det er tilgjengelig gratis.

Kvalifisering for GHIC er ikke basert på nasjonaliteten din, men du må være bosatt i Storbritannia for å søke.

Hvis du normalt bor i Storbritannia og ikke er forsikret av et EU-land, Norge, Island, Liechtenstein eller Sveits, vil du sannsynligvis bli ansett som forsikret av Storbritannia og vil kvalifisere for et GHIC.

Hvis du søker fra Nord-Irland, starter du i mars 2021 et standard GHIC-alternativ med et føderasjonsflagg eller et med enkel bakgrunn.

Noen individer, for eksempel de som mottar pensjon fra et britisk land og bor i EU, vil være berettiget til et nytt EHIC utstedt fra Storbritannia, som vil være gyldig for besøk til Norge, Island, Liechtenstein og Sveits.

Hvilke land dekker det britiske globale helseforsikringskortet?

GHIC vil gi innbyggere i Storbritannia tilgang til offentlig helsehjelp i alle de 27 medlemslandene i EU.

READ  Elon Musk ønsker å sparke én av ti Tesla-ansatte: «Jeg føler meg virkelig dårlig»

Til forskjell fra EHIC-ordningen vil den imidlertid ikke dekke de som reiser til Norge, Island, Liechtenstein eller Sveits.

Det ble inngått en egen avtale med Norge.

Hvis du besøker Norge, Island, Liechtenstein eller Sveits før 1. januar 2021, vil dine EHIC-fordeler fortsette til du forlater dette landet.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *