Formel 1 | FIA etterforsker Perez sin krasj i Monaco

Striden om lagordre mellom Max Verstappen og Sergio Pérez på Interlagos utløste en kontrovers i kontroversen: rykter drevet av den nederlandske pressen dukket opp igjen om Sergio Perez» mulige frivillige avgang fra banen i Q3 i Monaco. Meksikanske Max Verstappen ville mistenkt Portier for å bomme på hjørnet for å hindre ham i å fullføre en runde…

Men vi er fortsatt et stykke unna et forbud mot Sergio Perez og starten på en offisiell etterforskning.

Ingen har tatt over FIA for øyeblikket – og forbundet vil ikke gi seg før nye bevis er fremlagt utenfor en tredjepart, sa Mohammed bin Sulayem ved Abu Dhabi-paddocken. Men Emirati-sjefen i føderasjonen sier også at han er klar til å undersøke om nødvendig …

«Ingen har bedt meg om å sette i gang en etterforskning på vår side. »

«Men hvis det er noe å se, er vi glade for å gjøre det. Jeg skal fortelle deg en ting virkelig, hvis det er et problem, skammer jeg meg ikke eller er redd for å spørre eller gå. Jeg vil ikke gjemme meg.»

«Jeg vil rekke opp hånden og spørre om det er noe problem med FIA. Ellers, hvis jeg ikke kan gjøre det, kommer du aldri videre. Jeg kan garantere deg. »

Mohammed bin Sulaym vender tilbake til Abu Dhabis kontrovers

Den siste store fruktbare kontroversen i F1 er imidlertid ved Abu Dhabi Grand Prix i 2021, hvor ledelsen av denne legendariske sikkerhetsbilen kommer inn på banen etter krasjet til Nicolas Latifis Williams.

FIA utstedte en uttalelse I hendelsen: han erkjente menneskelig feil av FIA-løpsdirektør Michael Massi; Men ble skuffet over ikke å gi en helt grundig analyse, eller gi Masi selv plattformen… fordi han signerte en taushetserklæring.

READ  Britiske og irske løver: Tilfeldighetsplan planlegger å spille Sør-Afrika-tester i England og Irland

Igjen ble FIA ​​anklaget for mangel på åpenhet.

Men Mohammed Ben Sulayem (som overtok pliktene hans ved FIA denne gangen i fjor) lagde sin Mee Culpa et år etter denne Grand Prix, i paddocken (halvparten) av den samme Yas Marina-kretsen. Siden den gang, forsikrer han, har FIA beveget seg lenger mot åpenhet.

«Jeg forstår deg når du sier det på den tiden, meld fra [d’Abu Dhabi] Kan ikke ha vært nok. Men åpenhet… fint forsøk på åpenhet. »

«Jeg arvet en. Og jeg klandrer ingen. Men da jeg fikk den, lærte jeg mer om åpenhet. »

«Jeg måtte endre ledelsen min. Så det har vært endringer. Det har vært endringer i Sekretariatet for idrett og det har vært endringer i mange avdelinger. Nå gjør vi endringer igjen fordi vi utvikler oss. »

Mohamed Ben Sulayem bør ta hendelsen ved Suzuka (kran på bane uten sikkerhetsbil) som et eksempel… Dette er kanskje ikke særlig relevant, men FIA fremsto i sin uttalelse den gang. , og legger skylden på Pierre Gasly.

«Nå i åpenhet… kanskje vi burde dra til Japan og se problemet vi har. »

«Vi laget en fullstendig rapport og så ble den publisert på FIAs nettside før neste løp, for å sikre at vi ikke hadde noe å legge til etter konsultasjonen.»

Hvilke løpsledere er fremtiden for F1?

Etter Abu Dhabi var en sterk beslutning av Mohamed Ben Sulaiman å droppe Masi og erstatte ham med Eduardo Freitas-Niels Wittich-paret.

Men løsningen mislyktes også: Eduardo Freitas fikk sparken etter hendelsene i Japan. og av, Muhammad bin Sulayem mente at denne duetten bare var en gimmick… (vi gjør det bedre som et kompliment)!

READ  Overraskende oppfinnelse som skal utgis på Merck W12?

Mohammed Ben Sulayem forsvarer rekorden sin på dette viktige punktet til FIA…

«Vi er på en læringskurve.»

«For det første, Michael, er jeg fortsatt i kontakt med ham. Michael har mye erfaring, men i F1 vil jeg si at hvis du vil gjøre jobben din, må du holde deg unna media, fordi de kommer inn i ditt sinn ærlig.»

«Men prosessen vi har nå fortsetter. Og jeg vil si at vi ikke kan stole på en eller to løpsledere. Hva om noe skjer? »

«Denne sporten vokser, denne F1, den kan ikke administreres som en vanlig formel. Vi må administrere den som Formel 1. Stol på meg. Det vil ta tid.»

«Men jeg tror på det nåværende teamet vi har med løpsdirektørene og marskalkene.»

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *