Formel 1 | Hvordan vil FIA regulere F1-nissing?

FIA har begynt å detaljere hvordan F1 vil måle slingring Fra den franske Grand Prix, kan det resulterende sikkerhetsproblemet kontrolleres. Lag må respektere en viss beregning for å unngå å forårsake for mange repetisjoner for sine piloter.

Ettersom nise har nådd sitt høydepunkt i Baku, har forbundet besluttet å engasjere seg. Hva er det du ikke liker med Christian Horner?, direktør for Red Bull. Mercedes F1 innrømmer W13s i Baku De ville ikke ha respektert tiltakene som ble satt i verk Av FIA.

Faktisk har løpsledelsen etablert en matematisk formel (tallene finner du nederst i denne artikkelen for entusiaster) for å måle svingen til biler, og har begynt å beskrive parametrene til disse kontrollene. Vi vet allerede at de vil bli tatt i et løp eller sprint som helhet, med målinger tatt på alle offisielle kretser.

Et standardisert akselerometer bør installeres i bilen, nær tyngdepunktet. Teamene må fremlegge bevis på installasjon av enheten og serienummeret. FIA vil ha ubegrenset tilgang til data fra sensoren.

Derfra tas det svingemålinger på tvers av løpet, og forbundet tar gjennomsnittet av disse svingningene i betraktning. Den tekniske rekkefølgen bør være lavere enn resultatet av den gjennomsnittlige oscillasjonsligningen, som er beregnet i J/kg/100km.

En annen begrensning er måling av bevegelser

Denne AOM er en måling beregnet i J/kg/100 km, ikke den eneste målingen FIA gir fra den franske Grand Prix. Faktisk vil det tekniske direktivet beregne fleksibiliteten og deformasjonen til trepanelet som er plassert under bilen.

FIA bemerker at disse målingene vil bli lagt til husken for å se om nising, tailgating eller returer utgjør noen risiko for pilotenes sikkerhet. Brettet bør derfor ikke ha mer enn 2 mm fleksibilitet på noe sted i rommet. Hvis dette er tilfelle, vil FIA vurdere at bilen ikke er i samsvar med artikkel 3.5.9e og 3.15.8a i det tekniske regelverket.

READ  Wesley Fopana: Leicester City-forsvareren hevdet å ha ødelagt Fibula i en seier før sesongen. Fotballnyheter

Disse artiklene om teknisk forskrift kalles henholdsvis «Styresamling» og «Sentral Floor Flexibility», og de dekker alle aktiviteter som ligger i styret og de det skal støtte.

Dette vil faktisk hindre lag i å bruke sammensetningen av brettet til å ha en kant i måten brettet er festet på, noe som noen ganger har vært tilfelle til nå. Fremover vil alle tiltak være strenge og manglende overholdelse av dem vil bli behandlet som et teknisk brudd.

En forventet fritak… etter tre lovbrudd

Dette direktivet inngår i de tekniske forskriftene, hvis overtredelse umiddelbart vil utgjøre et brudd på denne forskriften, og dermed sanksjoner som automatisk vil gjelde når disse ikke respekteres.

Enhver bil utenfor grensen vil bli gjenstand for en ren og enkel diskvalifikasjon, etter bekreftelse fra marshals og eventuell motstand fra laget. Straffen er ennå ikke bekreftet, men lagene er allerede sikre på at denne straffen vil bli ilagt denne lørdagen.

Den eneste nyansen er at for denne begynnelsen av implementeringen av kommandoen, har lagene rett til å gjøre feil. Det er nødvendig å oppnå tre regelbrudd for å se en sanksjon. Direktivet vil offisielt ankomme Frankrike, inntil da, og FIA har tid til å finpusse søknaden ytterligere ved hjelp av lagene.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *