Formel 1 | Mercedes F1: Hamilton og Russell vil jobbe «som et lag» for å vinne i Brasil

I USA og deretter i Mexico så Mercedes ut til å ha en reell sjanse til å ta sin første seier i F1-sesongen, men den tapte hver gang for Red Bull og Max Verstappen.

Kan situasjonen være annerledes i Brasil i dag når de to W13-ene starter fra første rad? George Russell, som skal starte fra polposisjon, vet ikke dette ennå, men på den annen side erkjenner han at teamet hans har forbedret bilen sin betydelig i 2022.

«Det er vanskelig å gi et bilde, men definitivt er bilen litt slankere enn den var ved starten av året. Så det sparer rundetider. Bilen har litt bedre bilegenskaper, så det er vanskelig. Å si hvor mye hun er forbedret, men jeg tror rundetidene taler for seg selv.»

«Ja, vi hadde sjansen til å kjempe om seieren i de to siste løpene. Vi var langt fra det i starten av sesongen. Vi er på rett vei og vi er sikre på at Mercedes til slutt vil ta den plassen tilbake. Det er en spennende situasjon for oss alle.»

Som nummer to i åpningsfasen forventet ikke Lewis Hamilton at hans W13 skulle prestere så bra på Interlagos.

«Nei, vi går på noen løp og George og jeg vet ikke alltid hva vi kan forvente med bilen. Man forstår ikke alltid hva teamet eller ingeniørene tenker, noen ganger sier de «dette må fungere her.» Men det gjør det ikke nødvendigvis. Så de er også forsiktige med forventningene. Men tempoet vårt var bra på lørdag, så jeg tror vi er på en god plass til Grand Prix.

READ  Formel 1 | Ferrari rvvile le nom de sa F1 for 2022

Mercedes F1 sikter mot seier i dag: «Det må vi. Vi skal jobbe som et lag og få et resultat for henne. Det blir veldig spesielt å vinne. Selvfølgelig jager vi alltid gutta i rødt (Ferrari) i mesterskapet. Skal bli bra.»

Prioriteten er at Mercedes F1 vinner i Brasil

Russell vil uten tvil være henrykt over å ta sin første seier i F1, og Hamilton, som har blitt æresborger i Brasil, drømmer om å gjøre det samme foran publikum i Sao Paulo. Men denne søndagen er begge enige om at det å vinne Mercedes F1 er prioritet.

Russell anslår at det vil være det «Det er ingen laginstruksjoner. Vi vil være taktiske for å få laget til å vinne. I Mexico hadde vi samme strategi og det påvirket oss. Akkurat nå vet vi ikke hvilken strategi vi skal bruke. Men vi vil kjempe rettferdig, det er helt sikkert. Så to forskjellige for å dekke så mange alternativer som mulig. Jeg tror vi kommer til å bruke strategier. Forhåpentligvis vil en av oss være fornøyd etter løpet.»

Og Hamilton gjentok lagkameratens ord: «Jeg kan si at hvis vi får dobbelen, den som vinner, vil jeg være glad, for med alt det harde arbeidet har George gjort en god jobb i hele år og vil gjerne gå for den seieren, men «vi må. Vær profesjonell og ren. Vi må aldri glemme at laget kommer først. Vi må få resultater for dem. Men selvfølgelig ønsker vi alltid å få det beste resultatet på et personlig nivå.»

På vei til å utfordre verdensmesterskapet i 2023

READ  OL-OM-hendelser: Den skyldige som skal ha kastet flasken vil bli avhørt tirsdag | Utenlandsk fotball

For de to britene lover Mercedes F1s nåværende fremgang godt for neste år, da målet vil være å gjenvinne en ledende posisjon i verdensmesterskapet.

For Hamilton, «Det er åpenbart at vi har tatt et skritt fremover. Vi vet at det må gjøres endringer på bilen hvis vi vil kjempe i front igjen neste år. Jeg forstår ikke alt, jeg tror vi har gjort fremskritt. Men de to andre lagene ser ut til å ha gått baklengs. Jeg vet ikke om det er tilfelle, men det er sånn jeg føler det. I vinter vil vi være veldig fokuserte på det målet.»

Russell legger til: «Fabrikken vil gå for fullt om vinteren, og alle er veldig motiverte. Dette resultatet øker alles moral og vi må holde oss motiverte. Jeg tror vi kan nå gode mål. Det bør vi. Fortsett med det og se hvor neste år tar oss.»

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *