Formel 1 | Oppturer, nedturer og spørsmål etter Singapore Grand Prix

Etter hver Grand Prix inviterer Nextgen-Auto.com deg til å oppdage toppene og floppene som er identifisert av redaksjonen. Hvem fortjener ros? Men hvem skal kritiseres? Til slutt, hva er spørsmålstegnene eller usikkerhetene å følge med interesse under neste Grand Prix? Sjekk det ut nedenfor!

Topper.

Topp nr. 1: Perez, beste Grand Prix i karrieren?

Siden 2011 har ingen sjåfører fullført Monaco-Singapore-dobbelen i samme sesong: en Red Bull-sjåfør (Sergio Perez) etterfølger derfor en annen Red Bull-sjåfør (Sebastian Vettel) i doublen. I doble, harde og våte forhold (som i Monaco i mai), bekrefter Tsjekkos mestring av urbane kretsløp.

I Singapore endte Sergio Perez først noen få tusendeler foran Lewis Hamilton for å sikre seg seieren på 2. plass – og kan ha kostet ham dyrt gjennom sluttsektoren. Det andre avgjørende punktet for helgen hans var selvfølgelig starten: Sergio Perez kastet seg for å spise Charles Leclercs Ferrari for å sette seg inn i ledelsen, på en bane der banetilstanden er nøkkelen. Han var da i stand til å styre tempoet og spesielt de mellomliggende, og i noen runder til ble han hardt presset av Charles Leclerc. Sergio Perez viste imidlertid en sunn motstand mot press, spesielt da Ferrari sliten Pirellis: ved slutten av løpet hadde han ingen problemer med å bygge et gap på mer enn 5 sekunder hvis han fikk en straff.

Til slutt klarte Sergio Perez å tie de fleste av kritikerne sine med denne Grand Prix-en i Singapore for sin siste bragd på Red Bull. Riktignok kom disse endringene Max Verstappen mer til gode i Milton Keynes-bilen, og forklarer Sergio Perez» tilbakevending til ren ytelse; Men meksikaneren beviste nok en gang at han kan være på en date når leder Max Verstappen ikke er i nærheten. Er det ikke det som forventes av ham?

Topp nr. 2: En uventet jackpot for McLaren

Her er en overraskelse! McLaren var forventet å ha en av årets verste Grands Prix, men den var den beste (sammen med Imola). Med 22 poeng på dagen, sprang Orange nok en gang Alpine til 4. plass. Sjåføren til honnør var selvfølgelig, som alltid, Lando Norris: Briten hadde en flott kvalifisering bak Fernando Alonsos Alpine; I starten tok spanjolen forbi; Deretter viste stor fart – stor nok til å bekymre Carlos Sainz på slutten av løpet om 3. plass.

READ  Bayern, beseiret, ble overrasket av Monsieur Gladbach for å gjenoppta mesterskapet

Når det gjelder Daniel Ricciardo, kan han betraktes som mye heldigere enn han fortjener: fordi australieren, etter 3 tideler bak lagkameraten i kvalifiseringen, hadde godt av sikkerhetsbilen med en uventet tid, spesielt for ham. Han var en av de eneste sjåførene (sammen med Lando Norris) som hoppet inn i pelotonet og erstattet Pirellis under sikkerhetsbilen samtidig. På den annen side var hurtigheten hans, spesielt på returen, elendig sammenlignet med Lando Norris» fart. Han hadde i hvert fall fordelen av å ikke gjøre feil. Så ting går ikke nødvendigvis bra for Daniel Ricciardo, men det går fortsatt bra for Lando Norris!

Topp nr. 3: Aston Martin F1-seier i peloton med Stroll og Vettel

Det andre laget som vant en vellykket mid-grid Grand Prix-helg var utvilsomt Aston Martin F1. Lørdag kvalifiserte Sebastian Vettel og Lance Stroll seg utenfor topp 10 og nøt også godt av George Russells straff. Spesielt søndag hadde begge førerne praktisk talt ingen feil i praksis (en liten en for Sebastian Vettel), og utnyttet andres feil. Tempoet til de grønne bilene så også ut til å lett overgå Pierre Gaslys AlphaTauri.

Mens Singapores løve Sebastian Vettel bekreftet sin mestring av denne stikkende begivenheten, beviste Lance Stroll i mellomtiden at han kan være en pålitelig og rask sjåfør under vanskelige forhold fra sin første stang i F1. I Istanbul. Kanadieren hadde også fordel av heldigere timing enn lagkameraten under stoppet, takket være sikkerhetsbilen; Men det forringer ikke den mest solide ytelsen. Han fikk årets beste resultat (6. plass) etter 10. plasser med lav lønn!

Feil

Flop n°1: Dobbel flopp og dobbel flopp for Alpine F1

Alpines svarte flekk siden starten av året – pålitelighet og spesielt påliteligheten til kraftenheten – har truffet det franske laget i en av de verst tenkelige Grands Prixene i år – altså en Grand Prix med mange avganger, og McLaren har gjort det. vi vil. Ikke én, men to kritiske kraftenhetsfeil har satt løpene til Fernando Alonso og Esteban Ocon på bakken. Fyren bak Lando Norris og gi opp en potensiell topp 5-signering er åpenbart for dyr. Hadde det ikke vært for pålitelighetsproblemer, ville han hatt samme antall poeng som Mercedes-sjåførene, eller nesten…

READ  FIFA sier at de fleste fans støtter VM -planer annethvert år, til tross for UEFA -motstand

Den eneste gode nyheten er at begge Renault V6-ene har det samme problemet, ifølge en pioner, teamsjef Otmar Szafnauer: «Det ser ut til at vi har hatt samme kraftenhetsproblem i begge bilene, som vi vil analysere grundig. Det er viktig å identifisere hva som har skjedd og iverksette forebyggende tiltak for å forhindre at det skjer igjen.» Han uttrykte håp etter å ha fullført.

Det burde være lett å oppdage denne kritiske feilen: men tiden renner ut med Suzuka som fortsatt er noen dager unna, og nok et dobbeltbrudd vil tillate McLaren å øke gapet til 4. plass i konstruktørenes plassering – okkupert av Alpine. Fra Silverstone… det er ild, og ikke bare i motorene!

Feil nr. 2: Ekstraordinære feil av Hamilton og Verstappen, mesterne

Ikke en gang er normen, begge tonene på brettet vises samtidig i «flops»-delen. Lewis Hamilton, først, kastet bort en god sjanse til å komme på pallen. Hans avgang er absolutt tvilsom da Carlos Sainz ble så (også?) overrasket over angrepet. Men fremfor alt hans to vurderingsfeil: hans krasj i hinderløpet, som kunne ha kostet ham pensjonisttilværelsen; Han klarte ikke å ta forbi Sebastian Vettel på slutten av løpet, noe som lot Max Verstappen passere.

Red Bull-føreren gjorde to kostbare feil. En i kvalifiseringen: På sin nest raskeste runde (før han aborterte på runde 1 på grunn av mangel på drivstoff), bommet nederlenderen på svingene 16-17, og led spesielt av understyring. Uten denne feilen kunne han ha tatt stanga og unngått abortrundekontroversen. Så i løpet, etter en safety car-periode, prøvde han å kjøre forbi Lando Norris og havnet i rømningsfeltet, han var for sikker på dekktemperaturen på omstarten.

Kort sagt, Singapore-utfordringen fanget Lewis Hamilton og Max Verstappen: det handlet om de utrolige vanskelighetene denne begivenheten forårsaket for 20 førere!

Feil nr. 3: En FIA som fortsatt stiller spørsmål

Helgen var ikke, eller nesten, uten kontroverser for FIA. Denne gangen måtte jeg oppdra to av dem samtidig! Den første gjelder den fem sekunder lange straffen til Sergio Perez. Vi vil gå gjennom en lang forsinkelse for endelig å vite navnet på Grand Prix-vinneren – men vi kan ikke unngå å tenke på at mer enn én asiatisk fan gikk til sengs frustrert over å ikke vite om Sergio Perez vil bli bøtelagt med 10. Sekunder. Fremfor alt bør det bemerkes at for å rettferdiggjøre sin avgjørelse, engasjerer FIA seg i akrobatikk, noe som gir inntrykk av at vinneren ikke ønsker å tape. Faktisk er kommisjonærene de første til å nevne «ikke godta» Sergio Perez holdt ikke en lengde på 10 biler mellom Red Bull og bilen. Så i det følgende avsnittet tildeler FIA imidlertid «ta med i betraktning» Eliminerer situasjoner som å kjøre på en våt rullebane.

READ  Wimbledon hopper over midt på søndagspausen for å gå til 14-dagers turnering | Wimbledon

Med andre ord, FIA «Ikke aksepter» Noe … hun godtar neste avsnitt. To identiske feil bak sikkerhetsbilen til Sergio Perez førte ikke til to straffer… noe som garantert reiser spørsmål.

Den andre bekymringsfulle kjensgjerningen skjedde rett etter Alexander Alban, som havnet i sperringene og etterlot en del av frontvingen der. Sikkerhetsbilen ble utløst da marskalkene fjernet Williams fremre vinge … men mens marshalene fortsatt jobbet på kanten av banen, heiste FIA ​​det grønne flagget igjen hos TechPro – i ledelsen. Marshals på ruten. En svært kostbar feil: Pass deg for faglig uredelighet.

Vi forstår godt hvorfor Mohammed Ben Sulayem vurderte duoen Eduardo Freitas-Niels Wittich. «flaggermus». Men en bandasje skal gi lindring, ikke forverre ondskapen …

Vi må se…

En tøff kamp om 7. eller 6. plass på konstruktørenes plassering?

Det har vært en endring i andre halvår for konstruktører i Singapore. Takket være 12 poeng fra bystaten av Sebastian Vettel og Lance Stroll, tok Aston Martin F1 to plasser på en gang, foran Haas og Albadari.

Med 37 poeng er Aston Martin F1 kun 3 poeng foran Haas og Alfadauri 4: så 7. plass i konstruktørklassifiseringen mellom disse tre lagene vil bli hot! Det ser ut til at Aston Martin F1 fortsatt er veldig i bevegelse: laget har en mer risikabel utviklingsplan enn Haas og Albadari, som allerede har stoppet utviklingen sin for lengst.

Hvis dette positive momentumet fortsetter for Aston Martin F1, kan det grønne laget se Alfa Romeo på sjette plass på konstruktørenes plassering: Alfa Romeo er 15 enheter bak Aston Martin F1. Canada. Hinwil lever fortsatt gjennom starten av sesongen, men denne katastrofale rekken kan logisk nok gi den en plass i tabellen.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *