Forsinket EUs skatteregler ved resesjon i gass og biodrivstoff, Energy News, ET Energy World

Brussel / London: EU har forsinket planene om å fullføre faste monetære regler i slutten av april på grunn av motstand fra noen medlemsland om gass og biodrivstoff.

EU-kommisjonen forventes å offentliggjøre sin endelige klimarapport i januar på en liste over «grønne» økonomiske tiltak designet for å betale for prosjekter med lite karbon.

Men et utkast i november utløste et siste øyeblikk fra land som søker å merke gasskraft som stabil.

Svarene fra tusenvis av borgere oppfordret EU til ikke å tilpasse seg sine grønne ambisjoner, noe som fikk kommisjonen til å suspendere og søke ytterligere anbefalinger fra ekspertrådgivere.

EU-tjenestemenn sa til Reuters at den endelige versjonen av reglene nå kommer i andre halvdel av april.

Kommisjonen kunne ikke nås umiddelbart for kommentar.

Det såkalte sortimentet av design har utløst måneder med oppsiktsvekkende kampanjer fra bedrifter som er interessert i å gjøre deres økonomiske aktiviteter attraktive for milliarder euro i investeringer på jakt etter et «grønt» hjem.

Beskatningsdebatt

Områder som står bak tilbaketrekning fra noen virksomheter og regjeringer, fortyner kriteriene som økonomisk aktivitet må oppfylle for å oppnå den «grønne» merkingen i EUs valg, og skaper nye, «semi-permanente» merkelapper for de som ikke fullt ut overholder EUs klimamål, eller å holde seg til gjeldende regler.

Slik det ser ut, anerkjenner klassifiseringen at «mellomliggende» tiltak ennå ikke er fullt bærekraftige, men de har utslipp under det industrielle gjennomsnittet, og de låser ikke forurensende eiendeler eller akkumulerer lave karbonutslipp.

Reglene anerkjenner også grønne investeringer gjort av forurensende selskaper. Hvis et oljeselskap investerer i et vindkraftverk, kan kostnadene merkes som grønne.

Denne fleksibiliteten er ikke tilstrekkelig for land som ønsker svakere klimakriterier for drift, inkludert gasskraftproduksjon.

READ  iPhone 14 Pro Max vs iPhone 13 pro Max: Forskjeller?

I en studie av Reuters 18. desember oppfordret ti land, inkludert Bulgaria, Polen og Slovakia, kommisjonen til å gi en grønn merking til eksisterende gassanlegg, og gi en «mulig» terskel de kan møte.

Det er kriterier som kraftverk må oppfylle for å bli merket «grønt» i utkast til regler – det vil si den maksimale utslippsterskelen som dagens gassanlegg ikke kan overholde.

Andre kritikere ønsket endringer i reglene for energi produsert av organiske materialer som tre, ved å bruke EU-råd i desember. Utkast til regler Bioenergi er merket som en «mellomliggende» funksjon snarere enn en absolutt grønn.

Influence Map Analysis, en ideell organisasjon som overvåker EU-kampanjer, sier at den mottok 46 000 svar på forslaget, hvorav 97% kom fra private borgere. Mye av bedriftens respons kom fra svenske grupper, med mange som søker mykere skogbruk og biokjemiske kriterier, sa Influence Map.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *