Forskere har gjort en oppdagelse som kan ryste hele industrien

Den nye prosessen er beskrevet i tidsskriftet Science Produkter i dag. Og fordi den muliggjør utvinning, lagring og transport av store gassvolumer trygt og uten avfall, kan teknikken tilpasses hydrogen.

Transporter hydrogen trygt

Forskere her har lykkes med å perfeksjonere en original og innovativ teknikk for å separere og lagre gasser. For å få til dette brukte de bornitridpulver, som har svært høy absorpsjonsevne. Under prosessen legges pulveret i en kvern med små rustfrie stålkuler. Når disse kulene kolliderer med pulveret og veggen i kammeret, utløses en mekanisk-kjemisk reaksjon, som fører til gradvis absorpsjon av gassen av pulveret. Merk at denne løsningen ikke krever sterke kjemikalier og ikke skaper noen biprodukter.

Når gassen er absorbert i dette materialet, kan den transporteres enkelt og trygt. Det er tilstrekkelig å varme pulveret under vakuum for å frigjøre gassen i helt uendret form.

En slik prosess vil teoretisk gjøre det mulig å lagre hydrogen (eller andre gasser) hvor som helst og bruke det så snart det er nødvendig.

Mer arbeid!

Så langt har suksessen til denne metoden bare blitt bevist i laboratoriet. Så neste trinn er å validere det med industrien for å utvikle praktiske applikasjoner.

Som en påminnelse innebærer den nåværende metoden for lagring av hydrogen å bruke en høytrykkstank eller avkjøle gassen til flytende form. Disse metodene involverer imidlertid relativt farlige prosesser og kjemikalier.


Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *