Forskere oppdager unik Cornish falgas

BILDE: Maerl med utsikt over Fal-elvemunningen i tillegg til

Kreditt: Mark Milburn / Atlantic Scuba

Røde alger som vokser i Cornwalls Fal-elvemunning er genetisk unike, viser ny forskning.

Forskere ved Universitetet i Exeter studerte populasjonsgenetikken til Phymatolithon calcareum, en art av røde korallalger som danner sennebær i grunne kysthav fra Portugal til Norge.

Store marer senger har en lignende funksjon som tropiske korallrev, og gir habitater og viktig ly for hundrevis eller til og med tusenvis av fisk og hvirvelløse dyr. Disse alger spiller også en viktig rolle i lagring av karbon.

Funnene avslører at de genetiske forskjellene er “geografisk strukturert”, med små variasjoner blant populasjonene som er tatt ut fra dette store geografiske området.

Imidlertid ble maren i Fal-elvemunningen funnet å være “genetisk forskjellig fra alle andre steder”, selv på Manacles-revet, bare 13 km unna over Falmouth Bay.

Skjærdannende arter er ekstremt langsomt voksende alger, og noen marensenger anslås å være tusenvis av år gamle.

Likevel er de truet av skipsfart, mudring og klimaendringer, og forskerne sier at funnene deres understreker behovet for bevaring av sted for sted.

“Det ser ut til at det unike mangfoldet i Fal-elvemunningen sannsynligvis har blitt formet over tid av den geografiske isolasjonen av denne marensengen og mangelen på genetisk utveksling med andre populasjoner av P. calcareum,” sa Dr. Tom Jenkins fra University of Exeter. .

“De bredere genetiske forskjellene som vi finner i Nordøst-Atlanteren, er sannsynligvis forklart av den lave spredningskapasiteten til denne arten, noe som begrenser forbindelsen mellom bestemte populasjoner atskilt med store avstander.”

Når han snakket om Fal-elvemunningen, la Dr. Jamie Stevens til: “Dette er en veldig travel vannvei og brukes mye av kommersielle og marine skip som går inn i Falmouth Harbour.

“Følgelig har den genetisk unike Falmaerl-sengen stor risiko fra havforurensning og trusselen om sedimentering fra mudring som utføres med jevne mellomrom for å opprettholde navigerbar tilgang til havnen.

“Det er flere store marerbed rundt sør- og sørvestkysten av England, og de genetiske forskjellene vi identifiserte viser at disse må administreres sted for sted, som separate og forskjellige populasjoner.”

###

Denne studien ble støttet av et forskningsstipend fra British Ecological Society.

Artikkelen, publisert i bladet Evolusjonære applikasjoner, har tittelen: “Bestemmelse av hele genomet avslører diskret genetisk mangfold i Maerl-senger i Nordøst-Atlanteren”.

Ansvarsfraskrivelse: AAAS og EurekAlert! Vi er ikke ansvarlige for nøyaktigheten av pressemeldinger publisert på EurekAlert! av de bidragsgivende institusjonene eller for bruk av informasjon gjennom EurekAlert-systemet.

READ  Blekksprut slim faller med hundretusenvis av embryoer funnet i nærheten av Norge

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *