Forskere prøver å kartlegge globale migrasjoner før de forsvinner Åpne plasser

Universitetet i Oslo biolog professor Atle Mysterud er blant dusinvis av forskere som samarbeider med Kauffman i den globale innsatsen. Kontaktet av News & Guide tirsdag, sa han at han håper initiativet vil være et springbrett for landet hans, Norge, for å ta skritt for å gjenkjenne og planlegge på en måte som bevarer vandrende rein, hjort og elg. I dag mangler den anerkjennelsen og planleggingen, og mange skandinaviske migrasjoner er i tilbakegang.

«Det gjenstår å se om dette er utgangspunktet for en ny retning,» sa Mysterud, «eller om det vil være en slags historisk kart over hvordan migrasjoner pleide å være.»

Norge, sa han, er i en tidlig fase med å miste sine trekkende hovdyrpopulasjoner, som har klart seg mye bedre enn det kontinentale Europa. Men likevel faller migrasjonen nasjonalt. Reinsdyr unngår områdene på grunn av infrastrukturen som går inn i deres habitat, og inngjerdede veier som krysser den subarktiske taigaen kutter av andre hovdyrs ruter.

«Det har vært en enorm, enorm dødstall for elg,» sa Mysterud. «Omtrent 2000 elger dør i ulykker årlig.»

Joe Ogutu, en annen deltaker i initiativet, er en statistiker som studerer østafrikansk trekkende gnu, sebra og Thomsons gaselle for Universitetet i Hohenheim i Stuttgart, Tyskland. Siden 2015 har han sett at Mara-Loita-migrasjonen fra det sørvestlige Kenya slutter å fungere som et resultat av gjerder og konkurranse om fôr med hundretusener av sauer og geiter.

READ  Microsoft tester en ny volummikser

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *