Forskere vil bygge et apokalyptisk hvelv på månen Vitenskap

På sin første bemannede rakettoppskyting, SpaceXs Falcon 9-rakett 30. mai er planlagt å ta NASA-astronauter til den internasjonale romstasjonen. de romfart, som tar av fra samme startpute som brukes for å få folk til månen, representerer andre milepælerOgså: det er første gang et privat selskap sender folk ut i verdensrommet; Det er også den første romskytingen siden 2011 som forlater USA. Lanseringen var planlagt til 27. mai, men det var det omlagt på grunn av regn.

Til ære for dette historiske øyeblikket, Stabler brukte en kombinasjon av nyheter, regjering og andre arkivrapporter for å velge et galleri med 50 andre historiske førsteganger i rommet. Selv om ideen om galakser utenfor jordens atmosfære lenge har fascinert mennesker, var det først i andre halvdel av det 20. århundre at romfart ble en realitet, slik at mennesker kunne se utover jorden, og i tilfelle de første fotografiene som ble tatt av jorden, for å se selve jorden.

Vi pleier å tenke på midten til slutten av 1900-tallet som en tid da mange av de første tingene skjedde i verdensrommet, og dette er med god grunn. Den kalde krigen mellom USA og Sovjetunionen var en viktig faktor som påvirket spredningen av romaktivitet. Begge landene kjempet for dominans i verdensrommet, og mange av de tidlige prestasjonene i verdensrommet skyldtes begge lands ønske om å være “først”. Da den kalde krigen avtok ved århundreskiftet, var det mindre insentiv for begge landene å overgå det andre. Men som vi kan se med SpaceX, er menneskers fascinasjon av rommet og ønsket om å utforske kosmos like sterkt som noensinne.

READ  Mona M. Ali gjør en forskjell i det skandinaviske motesamfunnet

Les videre for en full tilbakeblikk av de tidligste kjendisene i verdensrommet, inkludert Storbritannias første astronaut, det første insektet som besøker verdensrommet, og planetens første romturist.

Kan hende du også liker: Historien til United States Marine Corps fra året du ble født

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *