Forskere vil sende 6,7 millioner sædprøver til månen

  • Forskere vil bygge en «ark» på månen, fylt med 6,7 millioner sædprøver.
  • Denne «månearken» kan være en global forsikring for menneskeheten mot naturkatastrofer og andre katastrofer.
  • Ideen ligner på Svalbards «Doomsday» frøhvelv i Norge, som lagrer mer enn en million frøprøver fra hele verden.
  • Besøk Insider-hjemmesiden for flere historier.

Forskere har antydet at mennesker kan kjøpe en «moderne global forsikring» ved å bygge en «ark» fylt med 6,7 millioner sædprøver, på månen.

Arken ville innebære å skyte sæd- og eggprøver fra 6,7 ​​millioner arter til månen gjennom flere nyttelaster. Prøvene ble deretter lagret i et hvelv under månens overflate, i en «månebrønn», der de kunne holdes trygge.

I følge en New York Post-rapport, dette ville være likt, konseptuelt, til Doomsday Seed Vault på Svalbard, Norge, som i dag har mer enn en million avlingsprøver fra nesten alle land i verden.

Teamet på seks forskere fra University of Arizona presenterte ideen sin på Aerospace Conference of the Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE), der de sa at deres forslag ville beskytte menneskeheten mot utryddelse.

Denne månearken, sa forskerne, kan bidra til å befolke jorden igjen hvis en katastrofal katastrofe skulle treffe, for eksempel en dødelig epidemi, supervulkanutbrudd, storskala atomkrig, utbredt tørke eller asteroide.

«Jorden er naturlig et flyktig miljø,» sa forfatter Jekan Thangavelautham i sin presentasjon av artikkelen, med tittelen «Lunar Wells and Lava Tubes for a Modern Ark,» og la til at et prøvelager på jorden ville etterlate prøvene sårbare for forurensning. ødelagt i en massiv katastrofe.

Selv om dette kan virke som et forslag rett ut av science fiction, har forskerne bak dette forslaget beregnet at frakting av kryogent frosne prøver av sædceller, egg, sporer og frø fra rundt 6,7 millioner arter til den relative sikkerheten til månen kan veldig godt. være en gjennomførbar operasjon.

READ  Offisielt på nivå med en RTX 3060M?

I følge en vitenskapelig rapport fra IFLThangavelautham sa i sin presentasjon at anlegget kan være «fylt med prøver» på 250 flyreiser til Månen. Å bygge den internasjonale romstasjonen til sammenligning krevde 40 turer.

For å forhindre at prøver fryser eller loddes i frysetemperaturene under månens overflate, foreslår forskere også at anlegget drives av solcellepaneler.

IFL Science snakket med Álvaro Díaz-Flores Caminero, en doktorgradsstudent ved University of Arizona som leder den termiske analysen av prosjektet, som sa at prosjekter som disse bringer menneskeheten nærmere «å bli en romfartssivilisasjon, og til det ikke altfor fjerne fremtid. hvor menneskeheten vil ha baser på Månen og Mars. «

«Tverrfaglige prosjekter er vanskelige på grunn av deres kompleksitet, men jeg tror at selve kompleksiteten er det som gjør dem vakre,» sa Caminero.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *