Første kjente ‘rom-orkan’ oppdaget av team av forskere, finner studie

EAST PROVIDENCE, RI (WPRI) – Et team av forskere fra USA, Storbritannia, Norge og Kina oppdaget et fenomen som ble referert til som en “rom orkan”, ifølge en studie publisert sent i forrige måned i Kommunikasjon fra naturen.

Studien fokuserte på en hendelse som skjedde i 2015. Forskerne gjennomgikk satellittbilder og andre data og konkluderte med at det dannet seg en rom-orkan.

Stormen varte i omtrent 8 timer og tilbakelagte omtrent 1000 kilometer. Den lå rett over Nordpolen, noe som gjorde det vanskelig å se.

Kreditt: Nature Communications

Ovenfor er en illustrasjon fra Nature Communications som viser konfigurasjonen av rom orkanen. Energien var lokalisert i ionosfæren, og i stedet for å utfelle regnet produserte den elektroner.

En 3D-gjengivelse av arrangementet opprettet av Qing-He Zhang viser størrelse, form og dybde:

Kreditt: Qing-He Zhang

Frekvensen som orkaner i rommet oppstår er ennå ikke bestemt, og effekten av en kan ikke merkes på jordens overflate.

Når solaktiviteten øker, kan nordlyset eller “nordlyset” potensielt sees fra lavere breddegrader, langt fra nordpolen. Men med en orkan i rommet, på grunn av sin mer lokaliserte innvirkning og mindre størrelse, vil du ikke se så mye med mindre du er rett under stormen.

Imidlertid, når vi fremmer teknologien vår i verdensrommet, kan det til slutt bli innvirkning på GPS og satellittsystemer.

Sørg for å koble deg til meteorologen Steven Matregrano med 12 nyheter på sosiale medier:

FacebookSteven Matregrano WPRI
TwittersmatregranoWPRI
Instagramsmatregrano

READ  Imágenes del espacio: lo mejor de 2020

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *