Fortum Oslo Worm CCS Project Listed for Innovation Fund | Nyheter

Fortum Oslo Worm Project, som ligger i Oslo, Norge, vil bli utstyrt med et karbonfangstanlegg for et eksisterende avfallskraftverk. Prosjektet vil fange 90% av de 400 000 tonn CO2 som slippes ut av anlegget hvert år.

Drift siden 1985 brenner avfallsenergianlegget avfall som er igjen etter resirkulering og gjenvinning, og kan ikke håndtere andre måter og forsyner 60% av Oslos fjernvarmesystem med energibehov.

Oslo by er medeier av prosjektet med det finske energiselskapet Ford. Når Fortum er operativt, vil det redusere CO2-utslippene i Oslo Worm City med 15%, og gi et betydelig bidrag til Oslos nettoprosjekter.

Fortim Oslo Verme CCS-direktør Janicki Jerner Bjerkus sa velkommen til nyheten: “Dette er gode nyheter for oss og prosjektet. Dette viser at EU mener at CCS er en viktig teknologi for å oppnå betydelige utslippsreduksjoner fra avfallsforbrenning. ”

“Kommisjonens beslutning om å bringe Fort Oslo Worm til andre runde viser tydelig EU-støtte til prosjektet vårt, som vil gjøre en reell forskjell i eliminering av CO2 når man håndterer akutt avfallshåndteringsspørsmål.”

Nyheten om Fortum Oslo Worm kommer nøyaktig en uke senere GassVerden delte et eksklusivt intervju med Fijerkes, der han sa at prosjektet bare trengte finansiering for å finne sted.

Les mer: Eksklusivt: Fortams høye avhengighet av CCS-anlegg for avfallsenergi

“Vi tar nå et betydelig skritt mot å oppnå betydelige utslippsreduksjoner ved å fange karbon fra avfallsforbrenning i Oslo. Karbonfangstløsninger kan eksporteres til avfallsforbrenningsanlegg.”

Raymond Johansson, regjerende borgermester i Oslo, la til: “Jeg er bare glad for å være et skritt nærmere implementeringen av planen vår. Karbonnøytrale byer er en forutsetning for å oppfylle Parisavtalen. Fort Oslo Worm avfallsenergikraftverk kan tjene som en plan for bærekraftig avfallshåndtering i andre byer. ”

READ  Norden elsker EV Nå er de enda grønnere: HyperDrive

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *