Forventer at pave Frans skal forbli pave til han dør Pave Francis

Pave Frans forventes å dø i Roma, fortsatt en katolsk pave, uten å komme tilbake for å tilbringe sine siste dager i hjemlandet Argentina, ifølge en ny bok, The Health of the Popes.

I et intervju med Nelson Castro, en argentinsk journalist og lege i Vatikanet i februar 2019, sa paven at han tenkte på døden, men var ikke redd for den.

Utdrag fra lørdagens bok ble utgitt i Argentinas daglige La Nacion.

På spørsmål om hvordan han ser på sine siste dager, svarte 84 år gamle Frans: “Jeg vil være i Roma som pave, aktiv eller emeritus. Jeg kommer ikke tilbake til Argentina. ”

Francis har måttet avlyse noen hendelser de siste månedene på grunn av smerte med isjias, men har ikke gitt under for noen andre store sykdommer.

Vatikanet har alltid vært bekymret for helsen til paven.

I følge den nye boka, «Dette er første gang en pave diskuterer helsen sin med den gjennomsiktigheten Francis har gitt.»

Paven, en tidligere erkebiskop i Buenos Aires, sier at han aldri savnet sitt eget Argentina, hvor han ble født Jorge Mario Percoglio, sønn av italienske innvandrere.

“Nei, jeg savnet det ikke. Jeg bodde der i 76 år. En referanse til den økonomiske krisen som rystet Sør-Amerika, ”sa han.

Paven sa at han søkte hjelp for spenninger når folk måtte flykte fra landet for å redde livet under militærdiktaturet.

“Tenk deg en mann gjemt i en bil – bare dekket av et teppe – og hvordan man skal passere tre militære sjekkpunkter … spenningen den skapte var enorm.

«Jeg måtte takle situasjoner der jeg ikke visste hvordan jeg skulle takle det,» sa paven.

READ  Nicolas Sarkozy beskyldt for ulovlig kampanjefinansiering Frankrike

På spørsmål om han hadde sett en terapeut, sa paven: “Nei, hun er psykiater. I løpet av de seks månedene hjalp hun meg med å finne veien til å takle frykten for den tiden. ”

Paven er vaksinert mot Govt-19.

Utover sin alder anses lederen for verdens 1,3 milliarder katolikker å ha høy risiko for koronaviruset: I 1957, i en alder av 21 år, led han av alvorlig pest og fikk fjernet en del av høyre lunge.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *