Fossil kjempeskilpadde på størrelse med en bil oppdaget

I de spanske Pyreneene har forskere oppdaget de fossiliserte restene av en gigantisk havskilpadde som var nesten 4 meter lang!

Se for deg en havskilpadde på størrelse med en bil som svømmer fredelig i vannet i denne havarmen som skiller det iberiske kontinentet fra Eurasia for rundt 80 millioner år siden. Her er tabellen som nå er gjenskapt Paleontologer Etter oppdagelsen i de spanske Pyreneene, de fossiliserte restene av en skilpadde av helt ekstraordinære dimensjoner.

Til nå har det største fossile eksemplaret av en havskilpadde blitt funnet i Nord-Amerika: 4,6 meter langt og omtrent 3,2 tonn, dette monsteret tilhører slekten. Archalon Levde på slutten av kritt. Til nå har ingen modell oppdaget i Europa kunne konkurrere med den.

Største havskilpaddeeksemplar funnet i Europa

Men levninger funnet i Cal Dorates-regionen, sørøst for de spanske Pyreneene, viser at gigantiske skilpadder streifet rundt i det varme vannet i dette havet, som grenser til den iberiske halvøy, i denne delen av kloden. Før Vol Dannelse av en fjellkjede.

Dette vil imidlertid være en ny art, ennå ikke kjent. Oppkalt Leviathanochelys aenigmatica, denne skilpadden målte nesten 4 meter lang. Hun ville ha bodd i Campania-regionen på slutten av kritt for mellom 83,6 og 72,1 millioner år siden. Fossil, oppdatert mellom 2016 og 2021, men ufullstendig. Den består av et fragment av bekkenet og en del av et skjold. Basert på størrelsen på bekkenbenene, var forskerne i stand til å estimere de opprinnelige vingene til prøven. Resultatene ble publisert i tidsskriftet Vitenskapelige rapporter.

Så langt, Fossile skilpadder funnet i Europa Lengde ikke mer enn 1,5 meter. Til sammenligning fungerer dette nye eksemplaret som en gigant og er en av de største havskilpaddene som noen gang er oppdaget.

READ  Bankstyrer over hele verden mangler teknisk ekspertise: Accenture Report

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *