Fotball, National Top League | Gavani ble utestengt i tre kamper for muntlig på sosiale medier

Manchester United-spissen Edinson Cavani er utestengt av det engelske fotballforbundet i tre kamper og bøtelagt 100 000 for å ha brukt ord på sosiale medier.

Uruguayaneren takket ham med en hilsen fra en supporter med «Gracious, Negrido». Ordet «negrito» regnes som et bagvaskelig uttrykk for de med mørkere hudfarger, og det er dette Cavanagh ble straffet for.

Gavani går glipp av hjemmekamper mot Aston Villa (serie), Manchester City (semifinaler i ligacupen) og Watford (FA-cup), med en bot tilsvarende 1,15 millioner.

Han bør også få sensitivitetstrening.

– Alvorlig overtredelse

– En kommentar til en spillers Instagram-konto er fornærmende, ekkelt, upassende og passende for å fornærme fotball, Foreningen skriver. Det ble lagt til at det var et alvorlig brudd på reglene da han brukte et uttrykk som indikerer hudfarge eller etnisk opprinnelse.

Manchester United forsvarer spilleren og gjør det fortsatt.

Edinson Cavani var ikke klar over at ordforrådet hans kunne bli misforstått og ba om unnskyldning til alle som brøt det. Til tross for den oppriktige troen på at han bare skrev en hjertelig takk for en venns hilsen, valgte han å ikke nekte beskyldningen, av respekt og solidaritet for kampen mot rasisme, Klubben skriver.

Opptak kreves

– Vi bemerker at det uavhengige panelet som avgjorde saken måtte innføre en minimumsbot for tre kamper, men vi håper at de vil gjøre det klart i sin begrunnelse at Edinson Cavani ikke er rasist og at det ikke er rasistiske motiver bak det han skrev.

READ  Norge og USA signerer ny sikkerhetsavtale Verden

Da Manchester United vant 0-2 mot Southampton 0-2 i november, ble Instagram-overføringen Gavani straffet etter å ha sluppet inn to mål og en assist.

(© NTB)

Reklame

Du kan nå få gratis strøm til slutten av februar

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *