Fra jorden til Josh: Kasserer Frydenbergs påstand om “verdens ledende økonomi” er falsk

Morrison-regjeringen driver kampanje i konsert, og de fleste av de store mediene ser ut til å fremme den morsomme forestillingen om at Australias økonomi er blant de beste i verden.

Kasserer Josh Freidenberg fremsatte denne påstanden for første gang i sin bok Tale Når det gjelder nasjonalregnskapet 2. desember i fjor. Tentativt bekreftet, Her På 9min 32s mark:

“… den australske økonomien har vist bemerkelsesverdig motstandskraft, og Australia er like godt posisjonert som ethvert annet land på jorden.”

Bemerkelsesverdig nok ble han ikke valgt på grunn av sin falske forestilling. Og siden har han gjentatt det om og om igjen.

Uten tegn på forlegenhet er han det Hun sa I sin tale, Tom Hughes i Sydney forrige uke:

Vi har opplevd denne krisen i en sterkere posisjon enn nesten noe annet land i verden – både helse og økonomisk. Økonomien vår har kommet seg sterkt og overgår alle større avanserte økonomier i 2020. ”

Han kan ha rett i epidemien. Men den økonomiske virkeligheten er det direkte motsatte.

Australia har verden Den beste økonomien Fra 2009 til 2013. Det var det ingen tvil om. De andre landene blant de fem beste – Norge, De forente arabiske emirater, Singapore og Sveits – hang etter i alle større varianter.

Gatene i andre land venter

Men det ville rett og slett være feil å hevde at Australias økonomi “overgikk alle større avanserte økonomier i 2020”. Minst 20 lignende medlemmer av Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling og andre avanserte økonomier topper Australia når det gjelder faktiske resultater.

La oss bare undersøke disse fem hovedvariablene: (1) Årlig BNP-vekst, (2) Arbeidsledigheten, (3) LønnsvekstOg (4) budsjettunderskudd Og (5) en økning i Samlet gjeld.

READ  Dollaren kommer seg etter nedgangen etter Fed med støtte fra høyere renter

Tabellen nedenfor forteller en kraftig historie. Globalt var Australias resultater ganske standard.

Irland viste Australia hvordan økonomien virkelig ser ut, gjør det bra; Taiwan og Luxembourg slo Australia i alle resultater. Nederland hadde en litt større BNP-sammentrekning, men var foran de andre variablene; Sør-Koreas BNP-vekst var lik Australia, men mye bedre resultater for andre; Danmarks BNP-vekst lagde marginalt i Australia, men var foran alle andre indikatorer; Lav lønnsvekst i Norge var nær den i Australia, men overgikk Australia i alle andre land; New Zealand la til litt mer gjeld, men det ga Australia et spanking hit andre steder.

Blant de andre økonomiene som overgikk Australia i de fleste, om ikke alle, av disse variablene inkluderer Finland, Tyskland, Israel, Singapore, Estland, Latvia, Sveits, Polen, Ukraina, Kuwait og De forente arabiske emirater.

Åpenbar uriktig fremstilling

Så hvordan slipper Friedenberg unna så opprørende perversjon og hevder at Australias økonomi er “sterkere enn nesten noe annet land i verden”?

For det første fordi han vet at ingen av de store medias økonomiforfattere vil prøve å korrigere ham. De er alle i humor.

Til og med ABC Nyheter 3. mars Analytics Fra vekstnummeret for desemberkvartalet, list opp dette 13 sekunders klippet av kasserer Friedenberg som snakker høyt og kraftig:

“Australias helse- og økonomiske ytelse er verdensledende, med økonomien vår bedre enn alle andre avanserte økonomier i 2020.”

Han var høylytt, sterk og hans nasjonale kringkastingsmyndighet – og helt løgner.


Redaktørens merknad: Denne historien ble produsert før gårsdagens arbeidsledighetstall. Disse viste at ledigheten hadde redusert betydelig. Tallene forblir imidlertid skjevt av JobKeeper, som kommer på slutten av denne måneden.

READ  Norske tjenestemenn jobber med kommandostrukturen og brannvesenets prosedyrer

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *