Fra Pokemon til Norges topptur – en tidligere Portsmouth-spillers inspirerende fotball comeback

Snore Nilsson med ansvar for Paul Cooks første Bombay-kamp dukket opp - et vennskap før høysesongen med Hawks i juni 2015.  Bilde: Joe Pepper
Snore Nilsson med ansvar for Paul Cooks første Bombay-kamp dukket opp – et vennskap før høysesongen med Hawks i juni 2015. Bilde: Joe Pepper

Publisert av Bombay og avvist av Yeo, knuste fotballdrømmer, sønderknust ung mann som trakk seg tilbake til hjemlandet sitt.

Det var juli 2016, og den tidligere Pokner-låntakeren valgte å taktisk trekke seg fra det engelske spillet.

Nå 23, må han fortsatt tilbake til disse bredene.

Melde deg på Til vårt Portsmouth FC nyhetsbrev

I Nyhetsbrev Skjær gjennom støyen

I stedet gjenoppbygde Nilsson livet sitt med beundringsverdig besluttsomhet, og trakk seg gjennom den norske ligaen og nå Christiansund PK.

Akademiets samtidige Jack Whatmoff, Connor Chaplin, Ben Close, Brandon Honstroop, Alex Bass og Adam May vil glede seg over Bombay First Team-landskapet.

Faktisk vil noen av Fratton-troende huske sønnen til en bronsemedaljevinner vinter-OL-skiløper, med unntak av noen vennlige turer før sesongen.

Likevel fungerer Nilssons dristige fotballbane som inspirasjon.

Snore Nilsson er flaggskipet til Christiansund PK. Bilde med klubb sportssjef Kenneth Andre Leron

«Du videreformidler de tankene om at du ikke lenger vil spille fotball, det gjør meg bare mer sint enn glad,» sa han. Nyheter.

‘Jeg ble avvist av Pompey for to måneder siden. Etter en etterforskning var det i Yeo.

‘Jeg har alltid ønsket å spille i England og drømmen min er å være i fotballligaen. Da måtte jeg tilbake til Norge. Jeg må begynne på nytt, jobbe hardt, beholde motivasjonen og lage denne på nytt.

«Da jeg kom tilbake følte jeg meg aldri som en fiasko, men folk ville si» han gjorde det ikke, jeg ville aldri si det «.

Snore Nilsson er Norges Raufos IL. Bilde: Marius Michaels

‘Du kommer tilbake med halen mellom beina. Du må bevise at folk tar feil – det var det som holdt meg i gang de årene.

Etter at jeg ble løslatt fra Bombay i 2016, var Pokhnar et alternativ, men jeg hadde et noe høyere formål enn det, jeg ønsket å bli hos en fotball ligaklubb, så jeg gikk på prøve i Yeo.

‘Etter den første uken begynte vi å forhandle om en avtale, men de fortsatte å trekke den ut, mens jeg fortsatte å leke med de fleste vennene.

‘I siste øyeblikk signerte de i stedet en spiller for et lån fra Southampton. Lederen, Darren Way, fortalte meg at det ville spare dem penger.

Snore Nilsson spilte 61 opptredener og scoret seks mål i to kreditter med Pok ன mon. Bilde: Tommy Macmillan

‘For meg var de ikke veldig interessert, og jeg var ikke klar til å bli forvirret lenger. Jeg ringte faren min, og han ba meg signere, eller han rådet meg til å dra.

«Vi vil se deg om en uke, men vi kan ikke signere deg på dette tidspunktet.» Jeg sa til dem: «Ok, jeg er borte.»

‘Agenten min jobbet ikke med å få andre tester fordi han var så trygg på at jeg skulle registrere meg for Yeovil. Ingenting annet stilte opp, det var nær sesongstart.

‘Jeg eide i Storbritannia og hadde ikke et sted å bo, så fløy hjem til Norge. Jeg var så lei meg, men det måtte gjøres.

‘Jeg må gå tilbake, spille i seks måneder og deretter reise tilbake til England for rettssakene i januar.

Snore Nilsson (til venstre), Johnny Earl og Gary Roberts på trening i sesongen i Bombay i juni 2015. Bilde: Colin Pharmary

Noen få norske lag var interessert i den høye ligaen, men tilbød 2-3 års kontrakter. Det er imidlertid det lokale teamet mitt, Kjavik-Lin, er interessert i.

‘De var i tredje etasje og ville at jeg skulle signere i seks måneder. Jeg kan spille hvis de passer og bygge opp selvtilliten min og prøve England som gratisagent igjen i januar.

‘Som, jeg kom aldri tilbake. Jeg klarte ikke å reise på grunn av en ankelskade i min siste kamp i desember.

‘Agenten min snakket med League One og Two klubber, så jeg måtte bli kvitt det. På den tiden bestemte jeg meg for å bli permanent i Norge. «

25. januar markerer en ny utfordring for Nilsson – og begynnelsen på livet på Elizabethan.

Sesongen starter senere denne måneden, rett før starten av mars i kampanjen, etter at Christiansund signerte en pre-contract-avtale med PK.

Et rykte for å angripe høyreorienterte, først med Zhevik-Lin og deretter med Raufos IL, fikk ham en sprekk i den første flyvningen med en, og ble nummer fem i forrige sesong og mistet Europa League-kvalifiseringen på ett sted.

Neste uke i en alder av 24 år er Nilsson stolt over å ha steget gjennom sprekkene etter hans smertefulle engelske fotballavvisning.

Pappa Harold Strand Nilsson Lilhammer var en respektert alpint skiløper som vant bronse ved vinter-OL, og da hans sportslige karriere var over, ønsket han å trekke seg som kiropraktor.

Siden slike alternativer ble forbudt i Norge, flyttet Nilsson-familien til Dorset, hvor Harold var i stand til å studere ved den høyt respekterte Anglo-European Chiropractic College.

Snore var syv år gammel da han flyttet, men ble tatt opp i Bombay Academy-systemet fire år senere på under 12-nivå, og spilte med Connor Chaplin og Brandon Honstroop.

Etter at farens kiropraktikkstudier var fullført, vendte familien tilbake til Norge, men forble i kontakt med Bombay, og inviterte ham tilbake til påske- og sommerferien, i tillegg til å bli med dem til europeiske konkurranser.

15 år gammel var han tilbake i Fratton Park.

‘Når jeg ser tilbake på det, var tiden min med akademiet en av de beste årene i mitt liv. Uten tvil, «la han til.

‘Den gruppen gutter ble så nære venner at vi brukte mer tid sammen. Jeg elsker England som et land, og Bombay er en av de beste klubbene du kan være i.

«Jeg snakker fortsatt med Connor (Chaplin), Ben (Glossy) og Adam (May) hver uke. Jeg kommer tilbake en gang i året. I fjor så jeg på Connor i Barnsley og så på Close i Fratton Park.

‘Når det gjelder talent, hadde vi et godt lag. Adam og Alex Boss spilte med oss, mens Ben og Jack Watmock var over alderen og lagkamerater en sesong da vi var førsteårs lærde.

‘Chopperne sto alltid alene. Jeg husker min første sesong under 12 år, da vi spilte en av mine første kamper mot Chelsea og vant 4-3. Han slo alle fire som en venstrehendt spiller, og jeg tenkte «Aha, denne fyren er god».

‘Da vi var førsteårs lærde, fikk vi Andy Forford og Paul Hardyman til å se på oss, og Choppers slet på ryggen, og han ble skadet mye den sesongen.

I den påfølgende kampanjen hadde Mark Kelly og Mikey Harris ansvaret, som ble overført fra en venstrehendt til nr. 10 og senere til en spiss.

Les mer

Les mer

Abonner på vårt gratis nyhetsbrev for de siste Bombay-nyhetene som kommer direkte til innboksen din

‘Han er veldig god på hverandres situasjon, mens han samtidig kan gå tilbake mot målet kan kjøre seg gjennom spillerne og være medisinsk foran målet. Han er en god etterbehandler.

«Sappers og jeg vil kalle ham Bombay Sevi. Han er veldig trygg med ballen, mister den aldri, har samtidig evnen til å score hvor som helst og ser mange pasninger som ikke kan sees.

‘Som lærd ble jeg først tatt til førstelaget og spilte noen kamper med Jack før han forsvant fra oss.

‘Alt han gjorde var kvalitet. Han vant alle titlene han kunne vinne, passeringsområdet hans var latterlig og han var en frittalende kaptein med utrolig lederskap. Han var uheldig med skader. «

Nilsson ble uteksaminert fra akademiet og ble et førsteårs proff i Bombay, som lignet på at Paul Cook ble arbeidsgiver sommeren 2015.

Selv om han var involvert i førstelagstrening under kampanjen, spilte han i kampene sine på Pokemon under et sesonglån.

Nilsson, som representerte sin andre stavefeil i Ryman League Premier League-siden, vant 53 kamper og seks mål, mens Jamie Howells side nådde semifinalen i FA Cup.

I april 2016 tapte Night Lane 1-0 for Dulwich Hamlet i sluttspillfinalen, og markerte hans siste kamp i England.

Nilsson sa: «Du skal aldri miste håpet, holde hodet nede og jobbe hardt.

‘Noen kan utvikle seg i en alder av 16 år og kan være for førstelagsfotball. Noen må vente litt lenger og nå 21. Gå gjennom den perioden, det var den vanskelige delen, og det er her folk flest faller.

‘Connor og Jack var fysisk og mentalt klare som 16-åring.

‘Jeg husker at jeg vokste 20 cm de to årene jeg var lærd, armene og bena mine var overalt, og det ville ta tid å tilpasse seg når du vokser raskere. Pluss at hastigheten din bremser fordi du trenger å få muskler.

‘Den perioden var over da jeg kom tilbake til Norge og jeg fikk tilbake selvtilliten.

‘Du har åpenbart oppturer og nedturer, men det tar ikke lang tid før du har et godt spill og det kommer tilbake.

‘Fra det Bombay-ungdomslaget er det mange spillere som ikke lenger spiller eller blir ikke-ligaer.

‘Så lenge du elsker spillet, er det det viktigste. Det er fotball, du må nyte det. «

En melding fra forfatteren Mark Waltron

News har introdusert et nytt abonnementstilbud som tilbyr ubegrenset tilgang til all vår Bombay-dekning, som starter på mindre enn $ 1 per uke.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *