Fra Pokhnar til Norges topptur – FA Trophy Hero’s inspirerende fotballretur

Night Lane / Picture: Snore Nilsson skriver i Pok னர் mon folkeeventyr med et mål om å vise seg å være vinneren mot Torque i FA Trophy kvartfinale på Tim Hale.
Night Lane / Picture: Snore Nilsson skriver i Pok னர் mon folkeeventyr med et mål om å vise seg å være vinneren mot Torque i FA Trophy kvartfinale på Tim Hale.

Utgitt av Bombay og avvist i Yeo, ble i mellomtiden en helt i Newwood Lane, da fotballdrømmer ble knust, trakk den sønderknuste unge mannen tilbake til hjemlandet Norge.

Det var juli 2016, og den tidligere Pokner-låntakeren valgte å taktisk trekke seg fra det engelske spillet. Nå 23, må han fortsatt tilbake til disse bredene.

I stedet gjenoppbygde Nilsson livet sitt med beundringsverdig besluttsomhet, og trakk seg gjennom den norske ligaen og nå Christiansund PK.

Snorke, første rad, venstre, Torqueway / Bilde: Tim feirer med sitt Pokner-team etter å ha vunnet over Hale

Akademiets samtidige Jack Whatmoff, Connor Chaplin, Ben Close, Brandon Honstroop, Alex Bass og Adam May vil glede seg over Bombay First Team-landskapet. Faktisk vil noen av Fratton-troende huske sønnen til en bronsemedaljevinner vinter-OL-skiløper, med unntak av noen vennlige turer før sesongen.

Ikke desto mindre vil Pokhnar-fans huske ham kjærlig – ikke minst for hans del i klubbens løp til semifinalen 15-16 FA Trophy – og Nilssons dristige fotballbane fungerer som inspirasjon.

«Du videreformidler tankene om at du ikke vil spille fotball lenger, det gjør meg sint enn glad,» sa han. ‘Jeg ble avvist av Pompey for to måneder siden. Etter en etterforskning var det i Yeo.

‘Jeg har alltid ønsket å spille i England og drømmen min er å være i fotballligaen. Da måtte jeg tilbake til Norge. Jeg må begynne på nytt, jobbe hardt, beholde motivasjonen og lage denne på nytt. Da jeg kom tilbake var det aldri en følelse av fiasko, men folk ville si «han gjorde det ikke, jeg ville aldri si det».

Snore feirer et mål mot Nilsson Leiston / Bilde: Tim Hale

‘Du kommer tilbake med halen mellom beina. Du må bevise at folk tar feil – det var det som holdt meg i gang de årene. Etter at jeg ble løslatt fra Bombay i 2016, var Pok னர் mon et alternativ, men jeg hadde et litt høyere formål enn det, jeg ønsket å bli hos en fotball ligaklubb, så kom for å teste i Yeo.

‘Etter den første uken begynte vi å forhandle om en avtale, men de fortsatte å trekke den ut, mens jeg fortsatte å leke med de fleste vennene. I siste øyeblikk signerte de i stedet en spiller for et lån fra Southampton. Lederen, Darren Way, fortalte meg at det ville spare dem penger.

‘Så ønsket de å ta meg med på en sesongstur i Wales, men de hadde problemer med penger slik at de bare kunne hente et team på 23, så jeg fikk beskjed om å ordne min egen tur for å komme dit! For meg var de ikke veldig interesserte, og jeg var ikke klar til å bli forvirret lenger. Jeg ringte faren min, og han ba meg signere, eller han rådet meg til å dra.

“Vi vil se deg om en uke, men vi kan ikke signere deg på dette tidspunktet.” Jeg sa til dem, “Ok, jeg er borte.” Det er det. Ingenting annet stilte opp, det var nær sesongstart.

‘Jeg eide i Storbritannia og hadde ikke et sted å bo, så fløy hjem til Norge. Jeg var så lei meg, men det måtte gjøres. Jeg må tilbake, spille i seks måneder og deretter reise tilbake til England for rettssaker i januar.

Noen få norske lag var interessert i den høye ligaen, men tilbød 2-3 års kontrakter. Det er imidlertid det lokale teamet mitt, Kjavik-Lin, er interessert i. De var i tredje etasje og ønsket å registrere meg i seks måneder. Jeg kan spille hvis de passer og bygge opp selvtilliten min og prøve England som gratisagent igjen i januar.

‘Som, jeg kom aldri tilbake. Jeg klarte ikke å reise på grunn av en ankelskade i min siste kamp i desember. Agenten min snakket med League One og Two klubber, så jeg måtte fjerne det. På den tiden bestemte jeg meg for å bli permanent i Norge. «

25. januar markerer en ny utfordring for Nilsson – og begynnelsen på livet på Elizabethan. Sesongen starter senere denne måneden, rett før starten av mars i kampanjen, etter at Christiansund signerte en pre-contract-avtale med PK.

Et rykte for å angripe høyreorienterte, først med Zhevik-Lin og deretter med Raufos IL, fikk ham en sprekk i den første flyvningen med en, og ble nummer fem i forrige sesong og mistet Europa League-kvalifiseringen på ett sted.

Neste uke i en alder av 24 år er Nilsson stolt over å ha steget gjennom sprekkene etter hans smertefulle engelske fotballavvisning. Reisen begynte i en alder av 11 da han ble speidet av John Rolls of Bombay mens han representerte Boscombe Albion i Bournemouth.

Pappa Harold Strand Nilsson Lilhammer var en respektert alpint skiløper som vant bronse ved vinter-OL, og da hans sportslige karriere var over, ønsket han å trekke seg som kiropraktor. Siden slike alternativer ble forbudt i Norge, flyttet Nilsson-familien til Dorset, hvor Harold var i stand til å studere ved den høyt respekterte Anglo-European Chiropractic College.

Snore var syv år gammel da han flyttet, men ble tatt opp i Bombay Academy-systemet fire år senere på under 12-nivå, og spilte med Connor Chaplin og Brandon Honstroop. Etter at farens kiropraktikkstudier var fullført, vendte familien tilbake til Norge, men forble i kontakt med Bombay, og inviterte ham tilbake til påske- og sommerferien, i tillegg til å bli med dem til europeiske konkurranser.

15 år gammel var han tilbake i Fratton Park. ‘Når jeg ser tilbake på det, var tiden min med akademiet en av de beste årene i mitt liv. Uten tvil, «la han til. ‘Den gruppen gutter ble så nære venner at vi brukte mer tid sammen. Jeg elsker England som et land, og Bombay er en av de beste klubbene du kan være i.

«Jeg snakker fortsatt med Connor (Chaplin), Ben (Glossy) og Adam (May) hver uke. Jeg kommer tilbake en gang i året. I fjor så jeg på Connor i Barnsley og så på Close i Fratton Park.

‘Når det gjelder talent, hadde vi et godt lag. Adam og Alex Boss spilte med oss, mens Ben og Jack Watmock var over alderen og lagkamerater en sesong da vi var førsteårs lærde. Chopperne sto alltid alene. Jeg husker min første sesong under 12 år, da vi spilte en av mine første kamper mot Chelsea og vant 4-3. Han slo alle fire som en venstrehendt spiller, og jeg tenkte «Aha, denne fyren er god».

‘Da vi var førsteårs lærde, fikk vi Andy Forford og Paul Hardyman til å se på oss, og Choppers slet på ryggen, og han ble skadet mye den sesongen. Den følgende kampanjen hadde ansvaret for Mark Kelly og Mikey Harris, som ble overført fra en venstrehendt til nr. 10 og senere til en spiss.

‘Han er veldig god på hverandres situasjon, mens han samtidig kan gå tilbake mot målet kan kjøre seg gjennom spillerne og være medisinsk foran målet. Han er en god etterbehandler. Første gang jeg så ham, var Glossy til høyre. Deretter fant han sin posisjon på midtbanen, og traff absolutt skrik og latterlige salver og kapteiner på sidelinjen.

«Sappers og jeg vil kalle ham Bombay Sevi. Han er veldig trygg med ballen, mister den aldri, har samtidig evnen til å score hvor som helst og ser mange pasninger som ikke kan sees.

‘Som lærd ble jeg først tatt til førstelaget og spilte noen kamper med Jack før han forsvant fra oss. Alt han gjorde var kvalitet. Han vant alle titlene han kunne vinne, passeringsområdet hans var latterlig og han var en frittalende kaptein med utrolig lederskap. Han var uheldig med skader. «

Nilsson ble uteksaminert fra akademiet og ble et førsteårs filial i Bombay, noe som falt sammen med Paul Cooks ankomst sommeren 2015. Selv om han trente for førstelaget i kampanjen, spilte han en sesong i sine kamper på Pokémon Credit.

Nilsson, som representerte sin andre stavefeil i Ryman League Premier League-siden, vant 53 kamper og seks mål, mens Jamie Howells side nådde semifinalen i FA Cup. Nilsson vant den berømte Night Lane ettermiddagen da han besøkte Torque i de siste åtte pokalene. Han var også med i semifinalen med Grimsby.

I april 2016 tapte Night Lane 1-0 for Dulwich Hamlet i sluttspillfinalen, og markerte hans siste kamp i England. Nå, fire og et halvt år senere, inkluderer listen hans Molde, Rosenborg, Bran, Viking Stavanger og FK Hawksund, en klubb administrert av Bombay-fan Jostin Grindhawk.

Nilsson sa: «Du skal aldri miste håpet, holde hodet nede og jobbe hardt. Noen kan lages i en alder av 16 år og kan være til førstelagsfotball. Noen må vente litt lenger og nå 21. Gå gjennom den perioden, det var den vanskelige delen, og det er her folk flest faller. Connor og Jack var fysisk og mentalt klare som 16-åring.

‘Jeg husker at jeg vokste 20 cm de to årene jeg var lærd, armene og bena mine var overalt, og det ville ta tid å tilpasse seg når du vokser raskere. Pluss at hastigheten din bremser fordi du trenger å få muskler. Den perioden var over da jeg kom tilbake til Norge og fikk tilbake selvtilliten.

‘Du har åpenbart oppturer og nedturer, men det tar ikke lang tid før du har et godt spill og det kommer tilbake. Fra det Bombay-ungdomslaget er det mange spillere som ikke lenger spiller eller blir ikke-ligaer. Så lenge du fortsetter å elske spillet, er det det viktigste. Det er fotball, du må nyte det. «

READ  2022 Qatar World Cup: Norge vil ikke se bort fra kampen

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *