Fra Sutter om lønnen til den nye bpost-presidenten: «Jeg er ikke den som bestemmer» | Økonomi

Minister for offentlige virksomheter Petra De Sutter ønsker å klargjøre spenningen i lønn hos bpost og Proximus, bemerket hun tirsdag i en huskomité som svar på en rekke spørsmål om godtgjørelsen til bposts nye administrerende direktør. Den vil henvende seg til styret i de to selskapene for å vurdere dette spørsmålet.

«Konsernsjeflønnen og lønnen til postbud og andre ansatte er veldig langt fra hverandre. Styret må se nærmere på dette,» la hun til. «Jeg skulle ønske at denne lønnsspenningen ble offentlig. «Åpenhet kan redusere stress.»

Ministeren ga også tilbake lønnen til Chris Peters, som etter å ha overtatt tømmene til Elijah vil overta tømmene til bpost. Denne summen – en pakke verdt €1,2 millioner – har utløst sterke reaksjoner, da den ser ut til å være langt unna avtalene som ble inngått i 2013 som førte til Johnny Theis avgang.

«Jeg setter ikke lønnen.»

«Bpost er et uavhengig selskap og det tar avgjørelsene. Noen tror at jeg bestemmer alt, men de tar feil, loven tillater ikke meg å gjøre det. Jeg er verken direktør eller ansvarlig for bpost. Jeg har ingen beslutning- gir myndighet, og jeg bestemmer ikke lønnen, understreket fru de Sutter. .

Det er selskapet som ledet diskusjonene med mål om å finne en ny president, i en svært turbulent og konkurransedyktig kontekst. «Hvis du forteller meg at det er lett å finne en administrerende direktør i en slik sammenheng, så tar du feil,» sa ministeren. «Bpost kom til regjeringen med navn og lønn, og ble beholdt etter lange prosedyrer og diskusjoner med flere kandidater.» Ifølge statsråden aksepterte regjeringen, med alle dens komponenter, resultatet

READ  Colruyt åpner sitt første belgiske supermarked åpent 7 dager i uken, 24 timer i døgnet!

Lønnstak

Lønnstakene satt under Di Rupo-regjeringen var bare gjenstand for en «gentleman’s agreement», og den påfølgende regjeringen endret styringsreglene for offentlige selskaper betydelig, og fratok ministeren hans evne til å omgjøre beslutningen og fjernet stillingen som regjeringskommissær. . Ministeren la til: «Lønnstaket ble brutt før 1. oktober 2020 (datoen da Vivaldis regjering tiltrådte).»

Når det gjelder selve lønnen, er grunnlaget likt det for Mr. Peters» forgjenger. Forskjellen ligger i den variable delen som er avhengig av å oppnå visse kort- og langsiktige mål, spesielt med tanke på bærekraft og kunde- og medarbeidertilfredshet. Det langsiktige avdraget kan først betales etter 3 år. Det er også gitt en «clawback»-klausul som vil gjøre det mulig å kreve refusjon av den variable delen i tilfelle det oppdages en feil fra konsernsjefens side.

Les også

BPost: Hvis lønnen til en administrerende direktør øker, bør andre lønninger følge etter, mener Forwit

Bpost bekrefter lønnen til sin nye administrerende direktør: «Vi lette etter volum»

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *