Fra Texas oppfordrer Victor Orban til å «lage sine egne regler» mot «kulturkrigen».

«Vi må koordinere bevegelsen til troppene våre, fordi vi står overfor den samme utfordringen», begynte nasjonalistlederen og oppfordret eliten av amerikanske konservative i Dallas, der Donald Trump skulle tale.

«Dagens progressive prøver å skille den vestlige sivilisasjonen fra dens kristne røtter,» anklaget lederen, og hevdet at «grusomhetene til nazismen og kommunismen skjedde fordi noen vestlige nasjoner forlot sine kristne verdier.»

Til tordnende applaus oppfordret den 59 år gamle lederen Washington og Brussel til å «ta tilbake kontrollen over institusjonene», spesielt med henvisning til det kommende amerikanske mellomvalget i november.

«Jeg er her for å fortelle deg at vi må slå oss sammen», begynte lederen og ba konservative om å «lage sine egne regler» mot «kulturkrigen».

I en skarp tale 23. juli hadde Viktor Orbán allerede avvist visjonen om et «flerrasesamfunn». «Vi ønsker ikke å være en blandet rase», som vil blande seg med «ikke-europeere», erklærte han, noe som førte til fordømmelse fra EU og USA.

READ  Omigron: Tyskland trenger restriksjoner "så snart som mulig"

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *