France News: Marine Le Pen stenger Emmanuel Macron – ny avstemning | Politikk | Nyheter

Lederen for Popular National Rally, M.S. Le Pen er i ferd med å velte president Macron i neste års franske valg, ifølge en ny meningsmåling. Harris-avstemningen, som ble utgitt i dag, spår en gjenkjøring av den siste runden mellom paret i 2017-valget. Studien antyder at franske velgere for første gang kan gå mot å støtte å bli ansett som en ekstrem høyre kandidat.

Hvis hun blir valgt, vil Ms Le Pen for første gang kalles «glastaket» i fransk politikk, og legger til side langvarige spekulasjoner om at landets velgere aldri vil støtte en seriøs konkurrent i meningsmålingene.

Hvis valget i mai 2020 avholdes nå, får Le Pen 47 prosent av stemmene, mens Macron får 53 prosent, ifølge meningsmålingene.

I 2017-konflikten fikk Macron 66 prosent av stemmene, mot 34 prosent for Le Pen.

Hans National Rally-kolleger har med glede møtt den siste folkeavstemningen og håper de nærmer seg seier til fordel for lederen.

Fransk M.E.P. Helen Laporte sa: ”En ny meningsmåling setter Marine Le Pen i nakke og nakke i andre runde mot Emmanuel Macron, med 47 prosent stemmerett.

«Seieren er nær!»

Stipendiat M.E.P. Dominic Bildt la til: ”Marine Le Pen har som mål å få 47 prosent av stemmene i andre runde mot Emmanuel Macron.

«Suksess nærmer seg!»

Analytikere mener flyttingen til fru Le Pens sentrale grunnlag bidro til å få ny støtte fra franske velgere.

Den nasjonale rallylederen har tatt en veldig mild tilnærming til kontroversielle spørsmål som utvandring og kjemper ikke lenger for å forlate EU.

Selv om han ikke vinner neste års presidentvalg, tror noen eksperter at han kan presse Macron nærmere 52-48 prosent – samme størrelse som Storbritannias Brexit-avstemning.

READ  Estlands første kvinnelige statsminister tiltrer etter at den nye regjeringen tiltrer Estland

Må lese: Brexit treffer tysk eksport til Storbritannia, EU fører til katastrofalt sammenbrudd

Etter en debatt i forrige måned foreslo eksperter at innenriksminister Durman skulle ta en strengere holdning til islam enn hans politiske spydspiss.

Den franske lærde Bruno Judy sa: «Det er utvilsomt en tetthet.»

Han foreslo at «det er et tegn på en maktbalanse mellom velgerne til Emmanuel Macron og velgerne til Marine Le Pen.»

Tilleggsrapport av Maria Ortega

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *